ЦГМ отрича неин служител да е взел подкуп, видеоклип всява съмнение

29688

Видеоклип, разпространяван от вчера в мрежите за споделяне в интернет наново разбуни духовете около паяците на търговското дружество Център за градска мобилност ЕАД. В клипа се вижда как нарушител подава пари на служител на фирмата, той ги пъхва набързо в ръкавицата си и на мига сваля окачващите устройства за паяка от автомобила – нарушител. По-късно се вижда и как служител на Общинска полиция подава нещо на нарушителя.

От ЦГМ ЕАД отговориха с публикация на страницата си във Facebook, че този човек бил заплатил "прекратяване на подготовката за репатриране", като представят снимков материал на автомобила, фискален бон – копие, и част от Протокол за принудително преместване на МПС.

СОС може да разшири зелената зона заради ЦГМ

Търговското дружество "Център за градска мобилност" ЕАД предлага на общинския съветник и председател на транспортната комисия към Стол...

Във връзка със случката, гражданската организация Софийски обществен съвет: Защо служителя пъхна парите в ръкавицата си, а не ги предаде на полицая, ако последния всъщност е подал касова бележка на нарушителя? Защо ЦГМ ЕАД публикува снимка на автомобила – нарушител, направена в движение от камерата на паяка, а не от апарата, с който полицаите задължително снимат неправилно паркиралите автомобили?

Случката е само символ на напомняне, че прибираните от скандалното дружество такси за тези „услуги“ така и не постъпват в Общинския бюджет, както изисква законът, да не говорим за морала, твърдят от Софийски общински съвет.

Тази история изкарва наново на дневен ред уродливата схема за кражба на софиянци и посетителите на столицата, създадена с благословията на Столична община. Уродлива, защото ползите за гражданите от нея са нулеви, понеже тя не е създадена да решава проблеми с паркирането, а да се възползва от тях и да рекетира собствениците на автомобили, категорични са от Софийски обществен съвет.

На първа инстанция съдът забрани на ЦГМ да налага и събира глоби в синя и зелена зона

Искът на областния управител на област София-град Росен Малинов по отношение на статута на Центъра за градска мобилност за налагане и с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София