X
 
 

ДБ и кметът на „Лозенец“ искат премахване на „Златен век“

1635 5
ДБ и кметът на „Лозенец“ искат премахване на „Златен век“
Снимка: ПЦ на ДБ
Искане на новоизбрания районен кмет от Демократична България(ДБ) Константин Павлов да бъде премахнат незаконния строеж „Златен век“ е отправено към арх. Иван Несторов, началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и е подкрепено от становище, съдържащо правните основания за подобна мярка, както и подробен хронологичен преглед на казуса, се казва в съобщение от партията. 

Внесеният от Павлов документ ясно доказва, че разрешението за строеж на “Златен век” вече е загубило правното си действие. Становището му трябва да запълни шестмесечното мълчание от страна на главния архитект на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, след като през април 2019 г. началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по казуса. 

Сагата "Златен век" стигна до прокуратурата и ВСС

Сигнали до прокуратурата и до Инспектората на ВСС внасят от Инициативен комитет "Лозенец", които от години се противопоставят на строит...

В отделно искане, отправено до Столичния кмет и главния архитект на СО, Павлов настоява за служебно изменение на действащия подробен устройствен план на кв. 272а, м. „Лозенец I-ва част“, така че да бъдат приведени предвижданията на подробния план с тези на Общия устройствен план в съответствие с действащите законови изисквания.

Припомняме, че сигнали до прокуратурата и до Инспектората на ВСС внесоха през август от Инициативен комитет "Лозенец", които от години се противопоставят на строителството на небостъргача "Златен век". Единият сигнал бе за неизпълнение на задължения от страна на ДНСК, а другият за надхвърляне на правомощията от страна на съдия. В писмо до медиите те напомниха, че още през април, след среща при премиера с всички отговорни институции, регионалният министър Петя Аврамова, заедно с началника на ДНСК, кметът и главният архитект на София, бе обявено, че разрешението за строеж на 120-метровата сграда на лозенския хълм е изтекло през 2017 г. и не може да бъде подновено. Началникът на ДНСК трябваше да подготви заповед, с която окончателно да прекрати това строителство. Заповед с такова съдържание обаче не е издадена и тогава, и до момента. Повече четете ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Калин 4 Калин преди 3 седмици Профил на трол?
  А Тома Белев кога ще се маха като общиснки съветник, от ДБ пазят един антисемит, което не е нормално.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Аз пък искам премахване на най-измислената партийка "Демократична България". Докога ще се месят в неща, от които не разбират.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  лайнарко 2, 3, май треска ви тресе от "измислената партия", а
  : 0 !
 • Иванов 2 Иванов преди 3 седмици Профил на трол?
  На цяла България им писна от наглостта на хората на Иво Прокопиев и неговите пионки от уж "Демократична България", които се държат като истински комунисти!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  премахване на „Златен век“, фандъкова и борисов - ВЕДНАГА
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално