Дете с церебрална парализа стана обект на медийна пушилка

4829
Дете с церебрална парализа стана обект на медийна пушилка
Снимка: БГНЕС

Дете с церебрална парализа може да бъде изключено заради заболяването. Истина ли е това – бащата на детето е сигурен, че то е тормозено от съучениците му в първи клас, а родители на други деца казват, че то е прекалено агресивно и нарушава учебния процес.

Камен Данов е категоричен – обиждат сина ми с неприятни песнички, с неприятни прякори. Имаше ги тези проблеми в началото на учебната година, после сякаш затихнаха и няколко месеца нищо – дори на родителски срещи учителите не са ми казвали да е ставало нещо. В един хубав ден ми се обаждат от Агенцията за закрилата на децата и ми казват, че детето ми е в риск – заради сигнал от училището. След това имаше проверка, но специалистите не установиха сигналът да е бил достоверен, каза бащата.

Още десет депутати дадоха заплатите си за Слави Едрев

Още десет депутати се присъединиха към даренията в помощ на болния от церебрална парализа Слави Едрев. Всичките са народни представител...

Пред Нова телевизия родители на други деца заявиха, че „никой не можел да призовава за изключване” на сина на Данов. Класният ръководител на сина на Данов обаче заяви, че детето е било агресивно – както вербално, така и физически: „хвърляше предмети”. Проблемът е в липсата на комуникация, подкрепиха родителите позицията на учителката. Притеснявам се, че се подменят факти и има агресия от страна на родители – ето жалба, че синът ми е провалял часове по религия, а учителката по религия ми каза, че това не е вярно, отвърна Данов.

Синът на Данов има церебрална парализа, но с лека форма. Бащата каза, че не бил викал медиите, но като публикувал документите във връзка със сигнала към социално подпомагане и „погрешка” данните отишли и в мейли на медии. Ръководството на училището посочи, че синът ми е „преуморен” от дейността си в шахматен клуб с 30 деца, нападна Камен Данов. Учителката не се съгласи и обвини Данов, че прехвърля от самото начало комуникацията директно през медиите. А директорката опита да изглади нещата, като заяви, че задачата на педагозите е „да преодоляват тези дребни конфликти”.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София