Фандъкова и Мария Габриел представят EU Digital and Innovation week

1783
Фандъкова и Мария Габриел представят EU Digital and Innovation week
Снимка: EbS

На 11 декември от 13:30 ч. в Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова, комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел и председателят на фондация Webit Пламен Русев ще дадат съвместна пресконференция.

На нея официално ще бъде обявено какво предстои по време на EU Digital and Innovation week (25 - 29 юни 2018 г.) в София, което се очертава като най-значимото в Европа за 2018 събитие за технологии, иновации и политики, свързани с дигитализацията във всяка една сфера.

Мария Габриел: Има 300% увеличение на кибератаките в целия ЕС

Интернет ни носи много отговорности, но той ни прави и по-уязвими, заяви участвалата в десетия Летен университет на МГЕРБ Мария Габриел...

Комисар Габриел ще даде и повече информация за домакинството в София на Дигиталната Асамблея, което се организира от Европейската Комисия и е годишната среща на най-високо ниво на Европейския съюз когато говорим за политики в дигиталната сфера.

Над 6000 души се очаква да присъстват на Webit и дигиталната асамблея, като част Европейската дигитална и иновационна седмица, от които 1500 са политически лидери, комисари, държавни глави, кметове от цяла Европа, министри - всички онези хора, които имат отношение към законотворчеството и правната рамка на бъдещето на Европа и които реално въздействат върху световния бизнес.

Webit.Festival ще се състои от над 12 паралелни конференции, изложение, множество уъркшопи и тематични затворени дискусии на най-високо ниво - “бизнес + политически лидери”.

Очакват се над 400 световни лектори, топ 200 стартиращи компании на Европа, предприемачи от цял свят, създатели на едни от най-иновативните компании, футуристи и лидери в индустриите си ще покрият теми, сред които основни са:

Мария Габриел: България може да остави отпечатък върху историята на ЕС

България само след няколко месеца ще председателства Съвета. Това е моментът, в който всички заедно можем да покажем, че България ще ос...

Модерната дигитална инфраструктура (Modern infrastructure (infrastructure 4.0): networks, data processing/cloud, AI, Blockchain); Здраве (Digital Health); Умни градове и мобилност (Smart Cities and Smart Mobility); Забавление и Медии в 21 век (Digital Entertainment&Media in XXI century); Общество/Култура в дигиталната епоха (Society/Culture in the Digital Age: e-Privacy, GDPR); Дигитални умения и образование (Digital Skills and competences; Education); Киберсигурност (Cybersecurity – geopolitics and defence); Европа с хоризонт 2030 - 2050 (Europe in 2030-2050); Стартиращи компании и инвеститори; предприемачеството в ЕС (startups/scaleups/investors and boosting entrepreneurship in EU); Жените в бизнеса и политиката (Empowering Women in Business and Politics).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София