Фандъкова се хвали с ремонтирани детски градини

5069
Фандъкова се хвали с ремонтирани детски градини
Снимка: БГНЕС

В разгара на строителния сезон сме, каквато е нашата устойчива политика през последните години, правим ремонти на училищата и детските градини. Тази година сме отделили над 5,5 млн. лв. само за основни ремонти на училища и детски градини. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след извършване на проверка на ремонта на детска градина в столичния район „Подуяне", съобщи Агенция „Фокус".

Фандъкова обясни, че основно ремонтирани ще са над 35 сгради - училища и детски градини, като в район „Подуяне" се ремонтират 4-ри детски градини.

Пуснаха ремонтирания жп прелез в кв. Факултета

От днес едновременно с частичното възстановяване на движението на влаковете между гарите Захарна фабрика и Горна баня, е пуснат в експ...

„Работи се усилено, като се очаква ремонтът по работа за топлоизолацията на сградата да приключи до средата на месец август", обясни столичният кмет. По думите й, трябва да приключат и дейностите по конструктивното укрепване на сградата, както и дейностите по ВиК площадковата инсталация, която ще помогне за спирането на течовете в детската градина. Йорданка Фандъкова уточни, че проверяваната сграда е строена през 1973 година и е една от старите детски градини. По думите й, заради лошо отводняване на терена е имало подкопаване.

„За това на много пъти съм повтаряла, че за мен на първо място е сигурността на сградите. Навсякъде, където е необходимо преди всичко се прави конструктивно укрепване", подчерта тя. Фандъкова добави, че на второ място по важност се нарежда и топлоизолацията на сградата.

Според нея, в тази детска градина се очаква да се постигне добър ефект от поставянето на топлоизолацията от икономия на средства за енергия, тъй като е стара, тип панелна сграда.

"Ще очакваме над 40% икономия на енергията, като парите от това остават за детската градина, децата и учителите", заяви още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Летни читални в няколко парка на София

Столична библиотека организира летни читални в няколко парка на София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Желаещите, мог...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София