Фандъкова: София се налага като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа

1100
Фандъкова: София се налага като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа
Снимка: БГНЕС

Все по-уверено София се налага като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция на Глобалния форум на жените-лидери 2018 под мотото „Да вдъхновим дигиталните лидери на бъдещето".

„За мен лидерството е мисия и посвещение на задачите, които са пред нас и проектите, с които развиваме различни обществени сфери и променяме качеството на живот на хората. Включването на дигиталните технологии в работата и бизнеса за всички нас трябва да направи изпълнението на тези задачи по-добро, по-бързо и по-полезно за повече хора. Все по-уверено София се налага като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа“, коментира Фандъкова.

Елен Герджиков: Отговорни за казуса "Иванчева" са тези, които я използваха да влязат в общината

"Отговорност за това носят и политиците - политиците, които я използваха да влязат през задния вход в общината, които издигнаха тази ка...

„Столична община инвестира сериозно в иновации и залага на развитието на информационните технологии. За София информационните технологии са сред най-бързо развиващите се индустрии. Те формират 5,7% от икономиката на града. В София броят на заетите лица, изобщо в бизнеса, над 700 хил., а коефициентът на икономически активните лица е 62,1% и е най-висок за цялата страна. Това, което е радващо е, че отношението между мъжете и жените е почти равно – 5- на 50. Това показват данните от проучване на Столичната общинска агенция за инвестиции. Според последните анализи на агенцията процентът на жените, които заемат ръководни позиции във водещи за икономика сектори става все по-голям. Там, където жените са повече често фирмите са по-успешни“, добави тя.

„По данни от 2017 г. на МТСП и НСИ 30% от работодателите в България са жени, а при самостоятелно заетите делът на дамите е още по-голям 36%. 62% от жените предприемачи са стартирали бизнеса си със собствени средства. Наблюденията на Евростат показват, че у нас коефициентът на жените в трудоспособна възраст е почти 70%. По този показател страната ни изпреварва Кипър, Полша, Гърция, Италия, Испания, Румъния“, поясни Фандъкова, цитирана от Фокус.

„Като кмет за мен е изключително важно да насърчаваме иновациите, свързани с обучението на кадри и развитието на нови възможности и условия пред бизнеса в наши град“, каза още Йорданка Фандъкова

По думите й образованието е най-важният фактор за развитието на бизнеса в София.

"Спаси София" иска седем нови спирки на градския транспорт

Гражданската организация "Спаси София" внесе в Столичната община предложение за обособяване на седем нови спирки на градския транспорт,...

„Добре образованите иновативни личности с в основата на успеха на редица ITкомпании. Успешното развитие на София през последните години в привличането на инвестиции дължим на добре образованите хора, които в нашия град са над 50% от работоспособното население“, допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София