Георги Георгиев: Спасяваме София от нейните спасители - генерал Борисов спаси редник Терзиев

3324
Георги Георгиев: Спасяваме София от нейните спасители - генерал Борисов спаси редник Терзиев
Снимка: БГНЕС

Случи се спасяването на редник Терзиев от генерал Борисов и останалите партии. ... Нашата грижа е включително да спасяваме София от нейните спасители.

Това заяви пред БНР Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ-СДС и бивш председател на Столичния общински съвет, за върнатото решение за разпределението на постоянните комисии от страна на Вяра Тодева. По думите на Георгиев тя действа като "политкомисар", макар казусът да бил "изцяло политически.

Бившият председател на СОС упрекна ПП-ДБ и "Спаси София" в ламтеж за власт и политически рекет на фона на чистка на редови експерти в общината.

Още: "Съветниците бяха наясно, че са в нарушение": Вяра Тодева с контраатака към Столичния общински съвет (ВИДЕО)

"Г-жа Тодева връща решението под одобрителните възгласи на ДБ, ПП и "Спаси София", които имат цялата власт в града – кмет, председател на Общинския съвет и 20 от 24-ма районни кметове, с 34% от гласовете", обясни той. Георгиев подчерта, че са направили огромен компромис, за да заработи съветът, а сега съветът отново е блокиран. Това според него се е случило "въпреки мъртвата хватка". 

Снимка: БГНЕС

"59 от 61 общински съветници, когато в 12 часа избрахме техен човек за председател. Гласувахме, за да отпушим работата. Тогава бяхме добрите, правилникът беше спазен."

Чрез връщането от областния управител се упражнява натиск, за да може да получат още председателски места в комисиите. Това е борба за власт, категоричен е той. Според него е налице "политически рекет".

Още: Георги Георгиев: Областният управител действа като политкомисар

Докъде е бюджетът на София?

Според Георги Георгиев дотук първата жертва е именно бюджетът на София.

"В бюджета е премахната изцяло успешна програма за деца със специални образователни потребности. В замяна на това в новия бюджет е предложено "половин лева от парите на софиянци да се раздават без ясни критерии на иновативни и технологични компании, нещо от рода на ядливите чашки и чинийки", съобщи Георги Георгиев.

"Това са важните разговори, които трябва да водим – как да се управлява градът, а не борбата да трудоустроим още няколко от кадрите на т.нар. Промяна, "спасители" и прочее."

Георгиев предупреди за "чистка на редови експерти" в общината, която до момента струва над 100 000 лева за обезщетения. Общинският съвет губи експерти. Десетки са освободените, на които се предлагат до 6 заплати обезщетение "или започват дисциплинарни производства срещу тях", каза той.

Още: Областният управител на София блокира избора на всички председатели на комисии в СОС

"С чужда пита правят помен. С нашите пари плащат обезщетения, за да разчистят сметките си с хора, които са си вършили работата. Даваме много лош знак към младите хора, които е трудно да бъдат убедени да започнат работа в публични институции, да работят за обществото, вместо в адвокатски кантори и в големи компании, след което при смяна на караула и редовите юристи да се разделят с работата си – това е несериозно. А заместник-кметът, който е назначен по правни въпроси, няма юридическа правоспособност."

"Това, което се случи, е спасяването на редник Терзиев от екипа на генерал Борисов и останалите партии. Защото кършиха ръце три месеца колегите" - така Георгиев отвърна на упреците за "червена сватба", отправени от Борис Бонев от "Спаси София". "Червената сватба" пропадна, когато областният управител Вяра Тодева "се намеси с флекса и наряза Паметника на съветската армия", допълни Георгиев и припомни, че той самият е автор на тезата за "червена сватба".

Още: Борис Бонев в Студио Actualno: Обещахме на БСП това, което получиха от ГЕРБ. Защо избраха тях? (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София