Герджиков и Едрева отговориха на Христо Иванов за дигитализацията в София

2500
Герджиков и Едрева отговориха на Христо Иванов за дигитализацията в София
Снимка: БГНЕС

"Тази сутрин по bTV г-н Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община, заявявайки, че София прилага стратегията на "Демократична България" за дигитализация". Това пише в своята Facebook страница председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

Герджиков обяснява:

"Стратегията за дигитална трансформация на София е резултат от участие в инициативата на Европейската комисия „Предизвикателство дигитални градове 2018-2019“. Тя е изработена от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции в сътрудничество с близо 100 местни заинтересовани страни от академичния и неправителствения сектори, професионални асоциации, експерти на Столична община, телекоми, банки, както и София Тех Парк, Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“, Move.bg, Techno Invest Group, Geographica, Resonator и други", казва Герджиков.

По думите му реализацията на този проект е с помощта на Европейската инвестиционна банка. "В СОС Стратегията беше разгледана от работна група с участието на всички политически сили и всеки даде своя принос към финалния резултат, който приехме на 11-и юни 2020-а година.

Ако демагогстването е начинът да се докаже ефективност в опозиция и готовност за управление, то необходимата промяна в българския политически живот включва и самата опозиция и нейните методи. Целта не оправдава средствата. Единствено истината има значение", убеден е Герджиков.

Междувременно общинският съветник и председател на гурапа на ГЕРБ към СОС Малина Едрева също обърна внимание на темата: 

"От известно време наблюдавам как политици с огромни амбиции, последователно и целенасочено, създават паралелна реалност, в която удобно да си съществуват. Успяват да си създадат тази реалност по ред причини.

Елен Герджиков за Борис Бонев: Няма как да си отстранен от нещо, в което по правилник не присъстваш

Независимят общински съветник Борис Бонев не е отстранен от Председателския съвет на Столичния общински съвет, защото не можеш да си от...

Проблеми в държавата и града има. В политиката и в управлението задачите никога не свършват. И съществува повече от един похват, за да се решат. И тук е мястото за дебати. Дебати между управляващи и опозиция, граждани и хора с политически амбиции. Всеки от тях, от нас, има право на мнение. Но няма право на свои факти. Те са едни.

За това, докато тази сутрин Христо Иванов се изявяваше от телевизионния екран, чух канонада от лозунги и много малко конкретни неща. И щях да подмина, но днешните му конкретни неща се оказаха лъжи. Откровенни лъжи, казани с много увереност, ей така, между другото, без пауза и без свян", отбелязва Едрева.

"ГЕРБ изпълнявала програмата на ДБ за детските градини и тяхната стратегия за дигитализация?! Мога да отмина присвояването на дългогодишната работа на кмета и администрацията по отношение на детските градини. Но присвояването на работата на всички експерти, активни граждани и представители на бизнеса, които отделиха толкова време и усилия, за да участват в изработването на Стратегията за дигитална трансформация на София, е напълно неприемливо. Всички те участваха в изработването на този документ, защото знаят, че София има потенциал да създава иновации. Защото вярват в компетентността на хората, част от иновативната екосистема тук, защото обичат града и знаят как животът на всички ни може да стане по-лесен чрез новите технологии. Не участваха и не участват, за да може един или друг политик да си присвоява техния труд.

Демокрацията означава да се казва истината и само истината. Е, редно е вече да чуем от "Демократична България" къде са терените за детски градини и капиталите от разграбените сгради на детски заведения?! Смяната на името на партията и коалицията не променя действията на лицата, надничащи зад завесата.

Всеки, който е създал нещо в този живот, знае, че успехи се постигат с работа, добро планиране и конкретни действия, а не с лозунги. Не виждам как група хора, които нямат потенциала да създадат дори един стратегически документ, а крадат чуждата работа, ще решават предизвикателствата пред държавата ни. Съдебната система щели да чистят с проверки?! Ключови лица в тяхната партия са клиенти на тази система, но това не се коментира като справедливост, а като репресия. В някои среди това поведение се нарича когнитивен дисонанс. А на мен просто ми се струва, че има нещо гнило в Дания,... в "Демократична България", завършва коментарът на Едрева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София