Герджиков смята, че Бонев трябва да е зам.-председател на СОС, БСП атакува заради "Топлофикация"

1873
Герджиков смята, че Бонев трябва да е зам.-председател на СОС, БСП атакува заради "Топлофикация"
Снимка: БГНЕС

Независимият общински съветник Борис Бонев трябва да е един от зам.-председателите на Столичния общински съвет (СОС). Това смята новият-стар председател на СОС Елен Герджиков.

Според Герджиков, в момента това е невъзможно заради правилника, но е създадена работна група за направата на нов правилник, който ще допуска такава възможност. "Г-н Бонев трябва да стане зам.-председател по простата причина, че в тази ситуация хората, които са гласували за него, трябва да получат адекватно на броя си представителство", коментира Герджиков пред БНТ.

Фандъкова не подкрепи изрично повелята на Борисов да няма кмет на ГЕРБ с над 3 мандата

Съдът ще реши. Г-жа Манолова има съвсем различна битка и цели, води битката на национално ниво. Така новият-стар кмет на София Йорданка...

Actualno.com научи от самия Бонев, че той е поискал зам.-председателско място именно с този мотив - че е спечелил най-много гласове в историята на София като кандидат за общински съветник и заради това следва да е част от ръководството на СОС.

Иначе Герджиков видя интрига в действията на "Демократична България" по отношение на гласуването му за председател на СОС и дали Бонев го е подкрепил. Ако го е сторил, той просто не е влязъл в политическото клише, смята Герджиков.

По казуса с оставката на шефа на "Топлофикация София", Герджиков каза, че Надзорният съвет на дружеството има право да избере изпълнителен директор и това е сторено максимално бързо. От думите на Герджиков излезе, че е имало недоверие на Йорданка Фандъкова и Кремен Георгиев. БСП обаче недоволства от всичко случило се, защото Фандъкова не е дала обяснение пред СОС. Червените искат  да бъдат свикани спешни заседания на три от постоянните комисии на СОС, имащи пряко отношение към дейността на "Топлофикация - София" ЕАД - по "Инженерна инфраструктура и енергийно планиране", "Икономика и собственост" и "Финанси и бюджет". На тези заседания, според тях, трябва да бъдат изслушани членовете на Надзорния и на Управителния съвет на дружеството относно причините за кадровите промени и готовността на дружеството за настъпващия отоплителен сезон.

"Ще настояваме да бъде направен финансов одит, с чийто резултати да бъдат запознати и общинските съветници. Също така да бъде даден ход за реализиране на решението на СОС за търсене на международен консултант, който да предложи модел за управление и развитие на "Топлофикация - София" с цел оздравяването му. Настояваме да бъде спазен законът и СОС своевременно да вземе решение за провеждане на конкурс за избор на ръководни органи на "Топлофикация - София" ЕАД, като бъде прекратена вредната практика за назначаване "до конкурс". До провеждането на такъв конкурс така и не се стига, а временно назначените подават оставки "по лични причини", казват в официално изявление от соцпартията.

Калоян Паргов иска финансов одит на "Топлофикация - София"

Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов поиска спешно заседание на три комисии заради столи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Шефът на СОС: Във всеки един момент могат да ме свалят от поста

Транспортът и чистотата - най-голямото перо на СО през февруари (СНИМКА)

Първа стъпка: Промяна в цените на картите за столичния градски транспорт

"Оправяме чужди грешки": Започна поредното пренареждане на жълтите павета

Преместват натоварена ключова спирка на автобусните линии 94 и 102 в София

Забележка към Хекимян за мигрантите: Разберете, управлението ви свърши

Не е готова експертизата по делото за местния вот в София

Променят маршрута на тролей 1 до 11 април

Работещите в метрото на протест, засега влаковете се движат нормално

Васил Терзиев: Наложително е да има заместник-кмет по сигурността на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...