Жители на "Овча купел" побесняха заради циганско гето

15926
Жители на "Овча купел" побесняха заради циганско гето
Снимка: БГНЕС

До „Западен парк” – всичко трябва да се провери. От 1989 година насам се формира гето в „Овча купел” и нещата почват да стават нетърпими.

Според общинските власти в „Овча купел” има регистрации на тези роми на различни адреси. Някои постройки сме ги събаряли, казаха от местната власт пред Нова телевизия. Знаете ли колко е трудно – като ги изселим, трябва да намерим къде да ги настаним, продължиха с оправданията от общината.

Предимно афганистанци тормозят жителите на "Овча купел"

Проблемът със струпванията на големи групи мигранти, сбивания и замърсяване е възникнал след като у нас са започнали да идват големи гр...

Това изявление беше посрещнато на нож от събрали се жители на „Овча купел”, които започнаха да сочат различни постройки и да искат проекти за издигането им. Покажете документи, призоваха хората. Един от мъжете заяви, че според Закона за културното наследство ако някой не влезе във владение на имот за три години, трябва да се вземат мерки.

Живеят незаконно на най-слънчевата поляна, палят огньове, онзи ден в автобус 102 ми свалиха обеците, продължиха оплакванията. Ние цял живот ще плащаме кредити, ще работим, те живеят безплатно. Обират ни, бият ни, има непрекъснато проблеми с циганите, вие тях пазите, валяха обвиненията.

Жители на гетото заявиха, че от общината в „Овча купел” никой не ги закача. Няма законни постройки, казаха някои от ромите. Според общината в ромското гето има около 35 000 души. Местната власт не можа да отговори защо въобще позволя „ново строителство” в гетото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София