Йорданка Фандъкова: Никога не съм бягала от отговорност за "Графа"

31084
Йорданка Фандъкова: Никога не съм бягала от отговорност за "Графа"
Снимка: БГНЕС

"Това не е решение за една нощ, базира се на много сериозни анализи. Получавах доверието на хората през всичките тези години." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с намерението да се участва отново в надпреварата за столицата. 

На въпрос дали е имало партиен натиск, Фандъкова отговори, че е получила подкрепа от всички структури на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов. Тя допълни, че е имала възможности за други постове, но не се е съгласявала, тъй като работата ѝ за София била най-важна.

Екипът на Фандъкова се цели в усвояване на "изоставените територии" на София

София не трябва да се разширява повече по периферията, а да се търси потенциал за развитие в изоставените територии в самия град. Това ...

Относно заявлението ѝ, че има нужда от нови хора и нова енергия, Йорданка Фандъкова заяви, че се е разделяла с хора от личния ѝ екип, когато е било накърнено доверието към тях.

"Това е конкретна отговорност, която се понася по този начин. Специално за "Графа" имаше проблеми в проектирането и в изпълнение и аз никога не съм бягала от тази отговорност. Направила съм си изводите", категорична беше Фандъкова в интервю за bTV.

Кметът на София заяви, че всички кандидати за кметския пост са сериозни и предстои голямо състезание. 

Фандъкова допълни още, че не е допуснала прекъсване на строителството на метрото, каквато опасност е имало по време на управлението на Пламен Орешарски. Припомняме, че третият лъч на метрото по план трябваше да функционира тази есен, но откриването беше отложено - за догодина.

"Аз нямам съмнение, че от тук до октомври постигнатото ще се пренебрегва и ще се акцентира върху проблемите. 10 години работа означава и допускане на грешки, но са важни изводите и продължаването напред, защото трябва да продължим да работим за София", коментира още Йорданка Фандъкова. 

Симеон Славчев препоръча на Борисов да направи проверка на Фандъкова

Симеон Славчев поиска министър-председателят Бойко Борисов да дойде с личния си автомобил, на който да качи и кмета на София Йорданка Ф...

Относно чистотата на въздуха в столицата кметът заяви, че предстои създаването на общинска система за мониторинг с 22 нови станции. 

В коментар за строителството на "Златен век" тя заяви, че необходимо да се изчака решението на съда: "Ние живеем в законова държава и трябва да спазваме законите."

ГЕРБ ще спечели София, защото вярваме в качествата на г-жа Фандъкова. Това заяви кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Попитан кой биха подкрепили избирателите на т.нар. Градска десница на балотаж между Фандъкова и Мая Манолова, отговорът на Николов пред Нова телевизия беше, че предполага, че тези хора ще гласуват за Фандъкова. Николов дори изрази съмнение, че изобщо ще има балотаж в София. А относно евентуална загуба на Фандъкова, бургаският кмет заяви, че не съществува такава хипотеза: "План "Б" е спечелване на изборите в София и продължаване на нейното развитие".

На въпрос защо в столицата впечатлението от управлението на ГЕРБ не е такова, каквото например е в Бургас и конкретно за феномена "ремонт на ремонта", Николов отвърна, че в големите градове било нормално да се получават слабости в детайлите при големи проекти. И обеща, че при следващото управление в Бургас ще има по-голям контрол и за поддръжката, и за експлоатацията.

НПО поиска общините и кметствата да се отчитат по закон преди избори

За законодателни промени, намаляване на общинската администрация, увеличаване на общинските съветници в София и пълна отчетност от мест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София