X
 
 

Йорданка Фандъкова: Никога не съм бягала от отговорност за "Графа"

5267 12
photo of Йорданка Фандъкова: Никога не съм бягала от отговорност за "Графа"
Снимка: БГНЕС
"Това не е решение за една нощ, базира се на много сериозни анализи. Получавах доверието на хората през всичките тези години." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с намерението да се участва отново в надпреварата за столицата. 

На въпрос дали е имало партиен натиск, Фандъкова отговори, че е получила подкрепа от всички структури на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов. Тя допълни, че е имала възможности за други постове, но не се е съгласявала, тъй като работата ѝ за София била най-важна.

Екипът на Фандъкова се цели в усвояване на "изоставените територии" на София

София не трябва да се разширява повече по периферията, а да се търси потенциал за развитие в изоставените територии в самия град. Това ...

Относно заявлението ѝ, че има нужда от нови хора и нова енергия, Йорданка Фандъкова заяви, че се е разделяла с хора от личния ѝ екип, когато е било накърнено доверието към тях.

"Това е конкретна отговорност, която се понася по този начин. Специално за "Графа" имаше проблеми в проектирането и в изпълнение и аз никога не съм бягала от тази отговорност. Направила съм си изводите", категорична беше Фандъкова в интервю за bTV.

Кметът на София заяви, че всички кандидати за кметския пост са сериозни и предстои голямо състезание. 

Фандъкова допълни още, че не е допуснала прекъсване на строителството на метрото, каквато опасност е имало по време на управлението на Пламен Орешарски. Припомняме, че третият лъч на метрото по план трябваше да функционира тази есен, но откриването беше отложено - за догодина.

"Аз нямам съмнение, че от тук до октомври постигнатото ще се пренебрегва и ще се акцентира върху проблемите. 10 години работа означава и допускане на грешки, но са важни изводите и продължаването напред, защото трябва да продължим да работим за София", коментира още Йорданка Фандъкова. 

Симеон Славчев препоръча на Борисов да направи проверка на Фандъкова

Симеон Славчев поиска министър-председателят Бойко Борисов да дойде с личния си автомобил, на който да качи и кмета на София Йорданка Ф...

Относно чистотата на въздуха в столицата кметът заяви, че предстои създаването на общинска система за мониторинг с 22 нови станции. 

В коментар за строителството на "Златен век" тя заяви, че необходимо да се изчака решението на съда: "Ние живеем в законова държава и трябва да спазваме законите."

ГЕРБ ще спечели София, защото вярваме в качествата на г-жа Фандъкова. Това заяви кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Попитан кой биха подкрепили избирателите на т.нар. Градска десница на балотаж между Фандъкова и Мая Манолова, отговорът на Николов пред Нова телевизия беше, че предполага, че тези хора ще гласуват за Фандъкова. Николов дори изрази съмнение, че изобщо ще има балотаж в София. А относно евентуална загуба на Фандъкова, бургаският кмет заяви, че не съществува такава хипотеза: "План "Б" е спечелване на изборите в София и продължаване на нейното развитие".

На въпрос защо в столицата впечатлението от управлението на ГЕРБ не е такова, каквото например е в Бургас и конкретно за феномена "ремонт на ремонта", Николов отвърна, че в големите градове било нормално да се получават слабости в детайлите при големи проекти. И обеща, че при следващото управление в Бургас ще има по-голям контрол и за поддръжката, и за експлоатацията.

НПО поиска общините и кметствата да се отчитат по закон преди избори

За законодателни промени, намаляване на общинската администрация, увеличаване на общинските съветници в София и пълна отчетност от мест...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Учительницата па руски съсипа София! Освен за слугинаж на Борисов за друго не става!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Махай се, не те искаме! Много поразии направи! Затри този хубав град!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Фандъкова е много вредна за София! Тя няма собствени идеи - Борисов я командва спрямо собствените си финансови интереси!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Аз ще гласувам за Борислав Игнатов, защото е единствения необвързан с комунделите! Комунделите съсипват България от 1944 година насам!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И аз!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Алтернативата на двете не само излъчващи но и реализиращи посредственост и отдавна преминали първа свежест блондинки, btw, никак не са случайни вицовете преписвани за тях, е само една-обреченият да победи арх. Борислав Игнатов. “Борислав Игнатов е български архитект с права да упражнява професията в България, Европейския съюз и САЩ. Той е председател на Управителния съвет на Камарата на архитекти виж още ›› те в България и кандидат за кмет на София на ПП „Демократична България“. Роден е на 21 май 1972 г. във Варна. През 1995 г. завършва архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност „Градоустройство“. Същата година започва самостоятелна работа като архитект на свободна практика. През 1999 г. продължава кариерата си в Бостън, САЩ, където работи за известното архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г. се премества в Ню Йорк, където работи по проекти, свързани с изграждането на болници, университети и жилищни сгради в една от най-големите световни архитектурни фирми Perkins and Will Architects. През 2006 г. завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава в същия университет в катедрите „Концептуална архитектура“ и „Опазване на историческото наследство“. През 2007 г. основава архитектурното ателие Bignatov Studio New York. През 2009 г. се завръща в България и работи по български и международни проекти. Във връзка с разработван проект за голяма крайбрежна търговска зона в Шънджън, през 2011 г. живее между Сиатъл и Хонгконг. Негови проекти, като Conservatory House, Equinox House, Genua Office Building, са отличени в редица издания по света и попадат в престижните архитектурни алманаси 1000 European architects и Best Houses. Борислав Игнатов участва в журирането на международни конкурси в качеството си на почетен член на организацията на Източноевропейските архитекти Share Architects. По време на мандата му като председател на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България, са въведени електронно гласуване, онлайн заседания и директни излъчвания на общите събрания на Камарата. Той е един от авторите и защитници на тезата, че Закона за устройство на територията трябва да бъде отменен и на негово място да се приеме кодекс.”
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не е само Графа, гафовете и кражбите са ти безброй! ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
 • Един разярен човек от провинцията 2 Един разярен човек от провинцията преди 1 месец Профил на трол?
  Държавата дадия наврете най одзат хубаво дадия наврете 👸🔫👰🔫🚓💣
 • българин 1 българин преди 1 месец Профил на трол?
  Нагли, некадърни, лакоми и престъпни некадърници са продажните мекерета, на които е предоставена властта, възможността да разграбват и задължението да унищожават България, това са "челниците" на червената мафия у нас и тази дъртофелница е една от тях, типичен представител на бандитския, мутренски "елит", жалка, долна послушница, крадлива и лъжлива престъпница, а КОЙ им дава властта и на кого служа виж още ›› т, кога раята ще си отговори на тези въпроси?!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  @2 - А бе пишлеме жалко, ти не си българин, а завистливо човече, което на малкия пръст на Фандъкова не се равняваш. Първо свърши една хилядна от нейната работа, че тогава си отваряй мръсната уста, т.е. скапания компютър.
  : 15 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  прав си, българин, за всичко си прав - на 2.1 уя на руския посранник му е в устата
  : 0 !
Нагоре
Последно в Актуално