Кметицата на "Овча купел" обеща да изселва роми, неясно кога

3686
Кметицата на "Овча купел" обеща да изселва роми, неясно кога
Снимка: БГНЕС

Цял блок в „Овча купел” излезе на протест заради безбройните кражби, от които страда. Явно сами трябва да се пазим, каза една от жените. Възмутен мъж пък добави, че полицията само идва, вижда какво е разбито и „само иска да се пишат протоколи”.

Разбиват ни мазетата, ето виждате тази кола е разбита. Това е ежедневие – чупят се стъкла, разбиват се врати, крадат се касетофони и никой не обръща внимание, гневно каза мъж, който е видял как двама цигани разбиват мазе, но те са му избягали. Като влязат в гетото, ходи да ги гониш, добави той.

Ново ромско гето никне в София

Ново гето никне дни след размириците в "Орландовци" край столичния квартал Бенковски, алармира bTV. Постройките са се появили в местно...

Имаме следните искания – регулиране на гетото и постоянна полицейска охрана. В гетото само три-четири къщи са законни, казват протестиращите.

Вземат се всички необходими мерки, нещата са комплексни, говорим за дълги процедури, заяви кметицата на район „Овча купел” Христина Семерджиева пред Нова телевизия. Тя обясни, че гетото било между района на „Овча купел” и „Красна поляна”, като сама призна, че нямало нито един регистриран по адресна регистрация от въпросното гето. 20 години ги търпим, възмутиха се протестиращите. Семерджиева обеща да изсели незаконно настанилите се роми, като обясни, че преди две седмици общинската администрация правила преброяване на незаконно настанилите се роми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София