Костинброд посреща празника си с богата програма

8663
Костинброд посреща празника си с богата програма
Снимка: Община Костинброд

На 17 септември Костинброд чества 46 години от обявяването си за град. Празникът и тази година ще бъде отбелязан с богата едноседмична програма, организирана от Община Костинброд. Тя включва разнообразие от забавления за деца, лятно кино, театър, спортни турнири и три концерта с участието на Рок група “Хоризонт”, попфолк звездата ДесиСлава и рапърът 100 кила.

Празничната програма ще стартира на 13 септември със Спортен турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”, който се провежда за пета поредна година на територията на Костинброд. Турнирът се организира съвместно с общината и Клуб по борба “Белица – Костинброд“ с негов председател г-н Борислав Здравков. Спортната надпревара ще се състои на стадион “Белица” от 10:00ч. 

Празникът продължава на 14 септември от 19:30ч. на площад Иван Вазов с Лятно кино, което ще ни потопи в зашеметяващите сюжети на филмите "Героите на джунглата" и "Доза щастие". 

На 15 септември от 17:30ч. отново на площад Иван Вазов ще може да се насладите на невероятен куклен театър - постановка на Столичен куклен театър на Кирякос Аргиропулос със сценография на Ани Пулиева и музика на Петър Цанков. В нея взимат участие Георги Стоянов, Цветослава Симеонова, Мими Йорданова.

От 19:30ч. на сцената на площад Иван Вазов ще гастролират рок групата „Хоризонт“ с Христо Ламбрев от група "Сигнал", а емоцията ще бъде подсилена от специално лазерно шоу.

Група "Хоризонт" е една от малкото български групи, която устоява на своя стил и посока, независимо от моментните вкусове на масовата аудитория. Група, която не разчита на случаен бум в своята популярност, а работи последователно. Това го доказват все по-големият брой искрени почитатели на тяхната музика.

В програмата на групата са песните:

Липсваш ми (Сигнал)

Да те жадувам (Сигнал)

До последен дъх (Тангра)

Любовта без която не можем (Тангра)

Богатство (Тангра)

Две следи (Щурците)

Среща (Щурците)

След десет години (ФСБ)

Телефонна любов (Васил Найденов)

Нежно (Хоризонт)

Ще избягам (Хоризонт)

Бъди ми цвете (Хоризонт)

Детство (Хоризонт)

Чуствам се обсебен (Хоризонт)

 

Програмата продължава на следващия ден (16 септември) от 18:30ч. с фолклорно дефиле от ЖП гара с гайдари, а малко по-късно, от 19:30ч. сцената на площад Иван Вазов ще завладее певицата ДесиСлава

Десислава Иванова Донева е българска певица, композитор и продуцент. С развитието си под името ДесиСлава, тя е успяла да се утвърди като една от иконите на Балканската музика, наложила се най-вече с гласовите си възможности, стиловото разнообразие, новаторските си подходи и като цяло своята универсалност.

Едно от големите предимства, постигнато на базата на дългогодишния й опит в лайв изпълненията, е умението да постига мигновен контакт с публиката, да бъде интерактивна и забавна и да прави истинско шоу.

Нейното непрестанно експериментиране допринася за развитието на българската модерна музика, тъй като е пионер в много области, а успешните й превъплъщения мигновено биват възприети и от други изпълнители. Десислава е вдъхновение и модел за подражание на много изпълнители.

 

Община Костинброд ще изненада приятно своите гости на 17 септември от 19:30ч. с концерт на Кока Кола със специален гост - Явор Янакиев, който е по-известен като 100 Кила. Той е български рап и хип-хоп изпълнител и музикален продуцент от Варна. Известен е с песните си „Цяла нощ“, която е дует с Лора Караджова, „Аз съм 6“, „Антистоп“, „Газ До Дупка“, „Ланец на врата ми“ и други. Носител е на 6 награди „Рапър на годината“. За да чуете тези и още негови песни, не пропускайте невероятното шоу на сцената в Костинброд.

Децата ще бъдат особено щастливи на 19 септември, защото тогава ще се проведе детски празник „Училище, здравей“, посветено на „Европейски дни на наследство“.

 

За любителите на возенето на две колела, на следващия ден от 17:00ч. празникът продължава с „Европейска седмица на мобилността“, която включва колоездане през град Костинброд с финал на яз.Маслово.

 

Празничната програма ще приключи на 22 септември от 14:00ч. с вълнуващ ретро парад на площад Иван Вазов и тържествена заря, която не трябва да пропускаме.

Ретро клуб "АвангарД" организира в община Костинброд "Фестивал на класическата автомобилна техника - Костинброд".

Заповядайте на 22 септември, за да честваме заедно ДЕНЯ на Независимостта и да закрием ретро сезона от мероприятия на "АвангарД".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com