X
 
 

Липсата на водачи - ключов проблем в столичния градски транспорт

3871 0
photo of Липсата на водачи - ключов проблем в столичния градски транспорт
Снимка: БГНЕС
"Над 20% от тролейбусите не излизат на линия заради недостиг на водачи. Само днес в депо "Надежда" 17 тролейбуса няма да изпълнят плануваните си курсове и така ще ни принудят да чакаме по над 40 минути на спирките". За проблема сигнализираха от неправителствената организация "Спаси София" в социалната мрежа Facebook.

Става ясно, че особено тежка е ситуацията по линии 6 и 7, обслужващи кв. "Люлин", където всеки трети тролейбус няма да се появи. За всеки такъв неизпълнен курс Столичният електротранспорт ще плати глоба на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Пътуващ в метрото в Рим и плащаш в пластмасови бутилки

Безплатни билети за метрото за жителите на Рим в замяна на пластмасови бутилки. Това е част от план да бъде направен града по-чист, пре...

Източници на Actualno.com в предприятието потвърдиха, че сходни проблеми има и по редовните линии на много от трамваите, които обслужват ключови локации в столицата. От депата не излизат както тролейбуси, така и трамваи, които трябва да изпълняват иначе курсовете си по разписание. Една от причините е липсата на достатъчно водачи.

"Преди шест месеца ние се опитахме да убедим кмета Йорданка Фандъкова, че повишената заплата не е единственото решение и за да се реши проблемът, трябва да се подобрят условията за труд. Не бяхме чути и дългогодишният директор Евгений Ганчев продължава да управлява дружеството по феодален начин", твърдят още от "Спаси София".

"Затова продължаваме да искаме оставката на Ганчев и ръководството, което нито може да управлява транспорта, нито да го реформира, нито да се отнася по нормален начин с подчинените си служители", категорични са още от организацията. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители