Локви се образуваха по новоремонтирания бул. "Васил Левски" в София (СНИМКИ)

8719
Локви се образуваха по новоремонтирания бул. "Васил Левски" в София (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Гражданската организация "Спаси София" разпространи снимки, направени след първия септемврийски дъжд в София, на които се вижда, че по току-що ремонтирания бул. "Васил Левски" се образуват локви.

"Въпреки, че със сигурност са дадени немалко пари за този ремонт, очевидно нито фирмата-изпълнител Трейс, нито надзорът, нито Столичната община са способни да осигурят на софиянци нов булевард, без локви и неравности. Считаме, че практиката на некачествени ремонти за сметка на нашите данъци е обидна", заяви Андрей Зографски от организацията.

Ръководителят на Столичен автотранспорт моли да не се крадат аварийните чукчета от градския транспорт

Автобусите на градския транспорт са снабдени с аварийни изходи. Всички нови автобуси са снабдени с чукчета за разбиване на стъкло и те ...

Според "Спаси София" есенните локви днес ще са заледявания утре, което гарантирано ще наруши целостта на асфалтовата настилка и ще съкрати животът ѝ многократно. Организацията допълни също така, че направените тротоарни уширения по булеварда се обезсмислят, ако пешеходците пак ще прескачат локви. “Похвално е, че бяха направени, но те имат за цел да осигурят безпрепятствено пресичане. Локвата, както и да я погледнем - е препятствие, а вероятността пешеходците да бъдат окъпани от преминаващ по платното тролейбус също не е за пренебрегване. Изглежда завиряване откъм тротоарите дори при слаб дъжд е неприемливо за всички, освен за строителния надзор на обекта", заяви Гергин Борисов от организацията.

"Спаси София" се обръща се към зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев с въпрос, защо ръководената от него администрация не може да се справя с качествения контрол.

Според организацията обществото заслужава и отговор колко всъщност струва този ремонт, възложен на фирма Трейс без обществена поръчка. "Иронично е какви хвалби валяха от Facebook профилите на кмета, зам.-кмета и други представители на Общината, за бързо свършената работа, а резултатът пак е посредствен", отбелязва Борис Бонев и изразява съмнение, че дефектите ще бъдат отстранени.

"Спаси София": Градският транспорт в София е опасен

След трагедията с автобуса край Своге, отнела живота на 16 души, от организацията "Спаси София" сигнализират за опасностите, които дебн...

От организацията отбелязват също, че новата BUS лента по булеварда трябва да се спазва и че Столичната община е длъжна да осигури безпрепятственото движение на градския транспорт в отсечката.

"По бул. "Васил Левски" вървят половината от тролейбусните линии в града. Ако КАТ сами не искат да си вършат работата и да налагат спазване на ЗДВП, Фандъкова трябва да намери начин да го осигури. Градът и стотиците хиляди пътници в градския транспорт не могат да са заложници на нечий мързел", заяви Бонев и допълни, че "Спаси София" от години настоява кмета Фандъкова да публикува пакет мерки за целогодишен контрол на спазването на BUS лентите, но досега нито МВР, нито Общината са предприели действия в тази посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София