Недоволни пътници спряха влака София-Перник

13249
Недоволни пътници спряха влака София-Перник
Снимка: БГНЕС

Пътническият влак от София за Перник, който по разписание заминава 18.12 часа от Гара София, е спрян от недоволни пътници около 18.30 часа на гара Горна баня. Информацията съобщи Здравко Мерджов, директор „Експлоатация” в БДЖ.

Той обясни: "Причината за недоволството на пътниците, към които поднасям извинения от името на компанията за неудачата, е това, че не са могли да се съберат в мотрисата „Дезиро”. Като източник на проблема беше посочен намаленият обем на мотрисата, която е от друга серия, информира Радио "Фокус".

Шест общи спирки в София ще имат влаковете на метрото и на БДЖ

Шест общи спирки ще имат в София влаковете на метрото и на БДЖ, след реализиране на третия метродиаметър,съобщиха за БТА от ДП "Национа...

"Мотрисата, която се движи в момента не е тази, която трябва да бъде по план. Наложеното изменение в плана за композиране е поради катастрофата на друга мотриса на гара Мурсалево от преди няколко дни", заяви Маджаров.

В момента няма друга мотриса, с която тя да бъде обслужвана линията София-Перник и проблемът е чисто организационен.

„Още от утре ще бъде осигурен състав от 6 обикновени конвенционални вагона вместо мотриса. С хората, които не са предприели адекватни мерки от състава на компанията, още от утре ще бъдат предприети персонални действия”, заяви Мерджов.

Управителят на дружеството пътува към мястото, за да се срещне с недоволните пътници. „Проблемът с плана за композиране ще бъде решен още утре”, увери Маджаров. Той добави: "Ако има проблеми с разписанието, те могат да бъдат решени в законообявения срок от шест дни. Не мога да кажа докога ще бъде блокиран влакът в момента”.

БДЖ пуска два бързи влака между София и Букурещ

Два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста „Нова Европа", ще бъдат пуснати в дви...

Следващият влак в същото направление е за Дупница и е със шест вагона и може да поеме всички пътници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София