Непълнолетният Ивайло Гаджов, който стреля по свой съученик, остава в ареста

3740
Непълнолетният Ивайло Гаджов, който стреля по свой съученик, остава в ареста
Снимка: БГНЕС

15-годишният Ивайло Гаджов, който преди два дни простреля друго момче пред столично училище, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд (СГС), като определението подлежи на обжалване в тридневен срок.

Независимо, че обвиняемият е непълнолетен, съдия Николай Младенов прецени, че спецификата на случая изисква делото да се разглежда публично и остави без уважение искането на защитата то да премине при закрити врата, съобщи БНР.

Близки на убитата Вероника искат доживотна присъда за обвиняемия

На протест пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново бе поискана доживотна присъда без право на замяна за обвинения в убийст...

Прокуратурата поиска за Ивайло Гаджов мярка "задържане под стража" с аргумент, че по безспорен начин е установено, че на 26 февруари е отишъл на местопроизшествието с намерение, да извърши саморазправа. Произвел е три изстрела срещу 14-годишното момче, като единият е неуспешен по технически причини.

На лице е и предварителна подготовка на престъплението, смята прокуратурата. 15-годишното момче е изпратило предварително на свой съученик снимка на пистолета по мобилното приложение "Вайбър", а пред друг съученик е демонстрирало оръжието, като дори е произвело два пробни изстрела с него.

Обвинението смята, че има реален риск Гаджов да се укрие и да извърши следващо престъпление. Съдията не уважи искането на защитата непълнолетният да бъде поставен под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая и определи "задържане под стража".

Ивайло Гаджов остава в следствения арест на Националната следствена служба, а в тридневен срок това определение може да бъде обжалвано. На излизане от залата, адвокат Найов каза, че ще реши, дали да обжалва, след консултация с родителите на непълнолетния обвиняем.

Турски съд оправда 62-ма обвиняеми по знаковото дело "Чук"

Съд в Истанбул оправда 62-ма обвиняеми по делото "Чук" за подготовка на държавен преврат. Съдът преразгледа делата на подсъдимите и не ...

В петък 15-годишното момче простреля друго момче пред 26-то училище и беше привлечен като обвиняем за опит за убийство. Прокуратурата иска той да остане задържан под стража.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София