Обновяват пешеходните пътеки около софийските училища за 15 септември

612
Обновяват пешеходните пътеки около софийските училища за 15 септември
Снимка: БГНЕС

Около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“, с което бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

Промени в движението в София заради заснемането на филм

Въвежда се временна организация на движението за заснемане на филм, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се престоят ...

„Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са повредени през годината“, обясни тя. „Столичната община има задачата да обезопасява зоните и районите особено около училищата и детските градини“, заяви кметът. „Благодаря на „Пътна полиция“, както винаги на 15 септември разчитам на тях, че ще бъдат достатъчно активни, за да можем да насочваме движението“, коментира Йорданка Фандъкова.

„Знаем, че движението в София е натоварено, особено на този ден. Надявам се повечето родители и деца да използват градски транспорт или тези, които живеят близо да отидат пеша до училищата. Тези, които са с автомобили трябва да внимават“, посочи тя.

„Инициативата „Убий скоростта, спаси дете“ е насочена към всички шофьори и хората, които трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно действие може да доведе до инцидент с дете“, заяви кметът. „Да се надяваме, че всички ще си припомнят, че 15 септември е особено рискова дата от гледна точка на движението в града. Децата все още са във ваканционно настроение и не са достатъчно внимателни“, каза още Йорданка Фандъкова.

Проверих отново бул. „Шипченски проход“ и бул. „Асен Йорданов“. Там работи фирмата „Пътища и съоръжения“, на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт, допълни Фандъкова, цитирана от Фокус.

"Алея на книгата" с пето издание в София

Петото издание на „Алея на книгата“ в столицата започва на 12-и септември (вторник), като официален старт ще бъде даден в Л...

„До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 000 лева“, обясни тя и заяви, че общината няма да плати докато фирмата не положи качествено асфалта. „Санкцията по договор, която ще наложим до този момент е 130 000 лева“, уточни Йорданка Фандъкова. „Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент“, подчерта кметът.

„Проверих готовността на бул. „Княз Ал. Дондуков“, за 15 септември ще бъде отворен участъкът от ул. „Сердика“ до ул. „Раковски“ и участъкът от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“, посочи Йорданка Фандъкова и уточни, че ще бъде затворен участъкът от ул. „Раковски“ до бул. „Васил Левски“. „Там ще имаме известно облекчаване на движението. Ще трябва да проявим търпение, за да приключим проекта. Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен“, поясни кметът. „Заради промяната в настилката и заповедта на Министерството на културата се наложи ремонтът да бъде по-дълъг. Надяваме се, че ще можем до известна степен да облекчим движението“, каза още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София