Обвиниха още двама участвали в боя в столичния квартал "Бутонец"

10594
Обвиниха още двама участвали в боя в столичния квартал "Бутонец"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение и постанови задържането на две лица по повод възникналия на 31 май инцидент в столичния жилищен квартал "Ботунец", съобщиха от държавното обвинение.

След събиране на нови доказателства по случая на днес Софийската районна прокуратура е прецизирала повдигнатите от дежурен прокурор (на 4 юни 2016 г. и на 5 юни 2016 г.) обвинения на Мария Фидосова и Генчо Найденов - участници в размириците в ж.к. „Ботунец“ в гр. София преди няколко дни.

МВР хвана още един от заподозрените за боя в "Ботунец"

Полицията в София е задържала единия от двамата братя Мариеви, издирвани за побоя в столичния кв. „Ботунец“, предаде БНР. ...

След преценка и анализ на всички събрани по делото материали, наблюдаващият прокурор при СРП повдигна две обвинения на Мария Фидосова – по чл. 325, ал. 1 НК и по чл. 144, ал. 3 НК, а на Генчо Найденов – по чл. 144, ал. 3 НК, съобщават от прокуратурата. Обвиненията са за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и за закани за престъпление против личността или имота на някого.

По отношение и на двамата обвиняеми е разпоредено задържане за срок до 72 часа, като при установяването им предстои предявяване на посоченото постановление.

Преди дни напрежение избухна в столичния квартал "Ботунец", като стотици хора се събраха на протест. Причината за ескалирало напрежение е конфликт между ромско семейство, празнувало освобождаването на сина си от затвора, и хората от квартала, които направили забележка за силната музика, а впоследствие били пребити. Пострадали са шестима души, от които 2 деца, и са откарани в болница.

 

Двама са задържани за побоя в "Ботунец"

Двама души са задържани за побоя в кв. „Ботунец”. В момента са в Пето Районно управление. Това каза ст. комисар Младен Мари...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София