Опасни неравности се появиха на бул. "Малинов" в столицата

5492
Опасни неравности се появиха на бул. "Малинов" в столицата
Снимка: БГНЕС

Новият участък на булевард “Александър Малинов” в столичния ж.к. “Младост” 3 е започнал опасно да пропада, предаде БГНЕС. Деформираното пътно платно, което се намира над подземните тунели на метрото между станциите “Акад. Александър Теодоров-Балан” и Бизнес парка, бе открито за движение на 22 август.

Неравности и пропадания има на поне три места в крайната дясна лента на пътното платно на булевард “Александър Малинов” по посока центъра. На местата, в които платното е деформирано, са били извършвани допълнителни строителни работи, за което говори и прекъсването на маркировката. Участъкът позволява развиването на висока скорост, което съчетано с неочакваното пропадане на пътя, може да доведе до загуба на управление на автомобила и дори до фатални последици за пътуващите или за пешеходците, които излизат от близката метростанция. Въпреки, че неравностите по трасето са поне от две-три седмици, общината не се е погрижила да обезопаси отсечката или поне да постави предупредителни табели.

Предстои рехабилитация на 20-километров участък между Камен и Драганово

Със средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. се рехабилитират и реконструират 20,1 км от път III-...

Участъкът на бул. “Александър Малинов” бе открит преди 50 дни, три месеца след като в експлоатация бе пусната и отсечката от метрото от "Младост" 1 до Бизнес парка. Изграждането на участъка, който е с три метростанции, излезе 44 млн. евро. По-късно стана ясно, че заради нарушения при тръжните процедури е наложена финансова корекция в размер на 6,2 млн.лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София