Оставят паветата на Руски паметник, ще пазят от джигити

10301
Оставят паветата на Руски паметник, ще пазят от джигити
Снимка: БГНЕС

При започналия ремонт около "Руски паметник" и на "Цар Борис III" паветата няма да бъдат сменени с нов асфалт. Това каза в студиото на bTV главният архитект на София Петър Диков.

"Представяте ли си ако сменим паветата на "Цар Борис III" с асфалт- каква писта за автоджигитите ще стане това?! И на "Руски паметник" е същото. Там обаче и хората са се разделили на две- едните искат да си останат паветата, други казват,че им било много шумно", каза Диков.

15-дневно бебе е с опасност за живота, след като е било изпуснато на стълбище

15-дневно бебе е настанено в болница с опасност за живота, след като е било изтървано от майка си. От полицията обясниха, че детето е ...

Арх. Диков коментира и въпроса за това, че момента почти няма махнати незаконни гаражни клетки. При тях нещата са доста сложни-намират се на общинска земя, но като клетка са частна собственост.

"И като тръгнем да ги вдигаме, собствениците веднага казват,че вътре има неща, които можем да повредим. Има и случаи, в които хората обясняват,че вътре в гаражите си държат големи количества пари и можело да изчезнат", обясни Диков. 

Като мисия желателна, но все още невъзможна той обяви идеята при ремонти на големите булеварди дърветата да не се изкореняват, а просто да се местят.

Имало е такава машина, която е работела през 80-те години при построяване на НДК. Но това струва доста пари, каза главният архитект на София.

Експерт: Обществото ни толерира агресивното отношение към разликите и много от родителите се държат като деца

Убийството на 16-годишното момче в Борисовата градина, не е планирано престъпление. Най-вероятно извършителят е на същата възраст. Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София