X
 
 

Паргов: БСП опита да предизвика 3 референдума

1242 2
photo of Паргов: БСП опита да предизвика 3 референдума
Снимка: БСП-София
"В последните 10 години БСП се опита да предизвика 3 референдума. Те бяха "за" и "против" концесията на "Софийска вода", презастрояването в "Младост" и РДФ-инсталацията в ТЕЦ "София". Това каза лидерът на БСП – София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов пред Дарик радио.

Той посочи, че за благоустрояването на столицата е важно решаването най-вече на проблемите, свързани с кварталната инфраструктура и освобождаването на София от задръстванията. "Трябват повече инвестиции в мащабни проекти, като например разширението на Ломско шосе", счита Паргов.

Паргов: Няма битка за София, има битка за решения

Няма битка за София, има битка за решения и политики - нека езикът на омразата да не е водещ в кампанията. Това каза председателят на Г...

Той подчерта, че София трябва да се развива на север. Според него проблемите със застрояването и сблъсъка между частните и публичните интереси, които се развиха в последните години, могат да се решат, като се даде нова посока на развитие на София. "Едната е в северната част, другата е в югоизточната. В тези части трябва да има жилищна зона. Индустриалната зона можем да я разположим в североизточната част", каза политикът.

Според председателя на БСП - София увеличаването на данъците и таксите не е решение на проблемите в столицата.

Лидерът на софийските социалисти обясни, че Столична община има косвено отношение към увеличаването на раждаемостта. Паргов изброи какви условията за отглеждане на дете трябва да осигури общината – достъп до детска градина и ясла, образователната инфраструктура, възможности за родителите като данъчни облекчения или стимули, например жилищна политика.

Той бе категоричен, че общината трябва да се подготви и да поеме управлението на водоснабдяването и канализацията, чрез собствени структури, като припомни, че БСП от много години е против концесията на "Софийска вода".

Паргов: Няма битка за София, има битка за решения

Няма битка за София, има битка за решения и политики - нека езикът на омразата да не е водещ в кампанията. Това каза председателят на Г...

По темата за трафика в София политикът каза, че основното нещо е изграждането на тангенти, както и разширяването на основни пътни артерии. "Безплатен градски транспорт е постижима цел, за която трябва да се работи постъпателно. Това означава да има съвсем различен модел на разходване на средствата", убеден е Паргов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Сл.Равно поле 2 Сл.Равно поле преди 1 седмица Профил на трол?
    Цанко Цанев 💰💰💰 сам се разкри че краде от общината със още някой от парламента във държавата документна измама е хванат и проектите за село Равно поле се отменят бавят се оне е декларирал какво е заложено по програмата за развитие на селските райони прекривал е документи по проекти който касаят селото на много хора е на правил порази като цяло боклука трабите за водата дасе сменят асвалта осветле виж още ›› нието
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    БСП опита да предизвика 3 референдума, а тъпанарят Славуца успя?! СРАМОТА!
Последно в Актуално