Пета градска болница в София се сдоби с 8 нови апарата за хемодиализа

6569
Пета градска болница в София се сдоби с 8 нови апарата за хемодиализа
Снимка: Thinkstock

Столичната 5-а Градска болница се сдоби с 8 апарата за хемодиализа на стойност 320 хил. лева. Апаратурата бе закупена от общината, след като Столичният общински съвет гласува бюджет в размер на 340 хил. лева, но по по време на търговете са постигнати по-ниски цени, съобщава Topnovini.bg.

Новината съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов по време на представянето на осемте апарата, съобщиха от общината. Той уточни, че средствата идват от реализирани икономии в Столичния общински приватизационен фонд.

Здравното министерство търси пари за детска болница

Идеята е да се изгради детска болница, която да поеме всички структури, които в момента са пръснати в отделни здравни заведения. Ако ...

5-а градска болница ще бъде първата, която ще дигитализира изцяло своя рентгенов процес. Това ще улесни работата на лекарите, а пациентите ще бъдат преглеждани още по-бързо.

Барбалов каза още, че за последните 8-9 месеца Столичната община е дала за болницата над 400 хил. лв. Парите са отишли за подобряване на материалната база.

Думите му бяха потвърдени от началника на отделението по хемодиализа в Пета градска болница д-р Рангел Рангелов. Той уточни, че цялата апаратура на отделението е изцяло обновена. Поставена е и уникална система за пестене на вода.

 

Болницата в Асеновград остана без обществена поръчка за доставка на храна

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на управителя на "МБАЛ - Асеновград" ЕООД, за обществена пор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София