Подадени са 265 проектни предложения по програма "Зелена София"

479
Подадени са 265 проектни предложения по програма "Зелена София"
Снимка: БГНЕС

Подадени за оценка в районните администрации са 265 проектни предложения по програма „Зелена София“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„Това е най-големият брой проекти, подавани по програмата, от нейното създаване през 2011 година до сега", каза Лорита Радева председател на комисията по Екология в Столичния общински съвет.

СОС разреши продажбата на терен от Южния парк

Столичният общински съвет гласува решение днес за продажбата на част от Южния парк – имот с големина 801 кв.м., предназначен за п...

В районите са прегледани проектните предложения и 257 от тях са допуснати до оценка от комисията, назначена от кмета на София Йорданка Фандъкова. Най – голям брой проекти са подадени от етажни собствености – общо 197., а най- активни са граждани от районите Искър, Изгрев, Подуяне, Надежда, Младост и Слатина. Със свои предложения в конкурса участват неправителствени организации, читалища, настоятелства на детски градини и училища.

„Комисията ще заседава през следващите 25 дни, за да извърши класиране на подадените гражданските проекти. Списъкът ще бъде внесен за одобряване и публикуван на интернет страницата на общината“, уточни още Лорита Радева.

За реализация на проектите Столичната община предоставя безвъзмездно материали – растителност и паркова мебел на стойност 400 000 лева. В проекта гражданите участват с идея и труд като реализират проектите в междублоковите пространства в столичните квартали и се задължават в рамките на 3 години да поддържат изграденото озеленяване, пише „Фокус“.

Всички проекти, спечелили финансиране трябва да бъдат изпълнени до 31 ноември. Доставката на посадъчния материали ще бъде извършена в края на септември и началото на октомври, каза още Радева.

Заради неправомерен харч на общината софиянци вадят 430 хил. лева за градски транспорт

Столична община е похарчила неправомерно над 430 хил. лв. за изпълнение на „Проект за интегриран столичен градски транспорт&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София