Поп освети блока, в който бе пребит 3-годишният Еци

5537
Поп освети блока, в който бе пребит 3-годишният Еци
Снимка: БГНЕС

Блок 13-14 в столичния квартал "Зона Б-19", който отскоро е известен като "Блока на ужасите", бе осветен от поп днес, съобщи БГНЕС.

В рамките само на 15 дни в блока се разиграха две ужасяващи трагедии.

Първо почти до смърт бе пребито малко дете - 3-тригодишният Христо. Той стана жертва на тийнейджъри, единият от тях нает да се грижи за детето, докато майка му - цигуларката Невена Велинска бе на турне в Скандинавия.

Лъчезарният Еци претърпя операция на главата и за радост на всички съпричастни успя да се възстанови от тежките травми. Причините за отвратителното отношение на младежите към детето остават мистерия, още повече, че те не са употребявали наркотици или алкохол по време на престоя си в апартамента на 18-ия етаж и това е доказано от разследващите.

Обитателите на блока в понеделник бяха потресени от друг инцидент. 71-годишен инвалид се хвърли от 20-ия етаж на жилище в същия вход. Той често е гостувал на приятеля си Валери, който дълги години е живял в Щатите и се е върнал в дома си миналата есен. Валери няма обяснение за постъпката на приятеля си и твърди, че човекът с два ампутирани крака с нищо не е подсказвал, че има намерение да сложи край на живота си.

В блока - гигант са се разигравали и други трагедии през годините - от високите етажи на двата входа са скочили мъж и жена. Преди години пък се запалва уплътнението на блока и се разгаря сериозен пожар. Тъй като това става в 19:00 ч. и повечето хора са в апартаментите си, жертвата е само една - куче кокер шпаньол, което умира в съня си, задушено от отровния дим.

В блока живеят повече от 500 човека, сред тях има известни адвокати, архитекти и дори бивша Мис България.

Днес бе осветен вход Б, в който станаха последните инциденти. Попът тръгна от покрива и поръси със светена вода всичките 21 етажа на входа. Жителите сега се надяват, че повече няма да научават зловещи вести за свои съседи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София