Пореден ремонт на част от бул. "Дондуков"

2905
Пореден ремонт на част от бул. "Дондуков"
Снимка: БГНЕС

Пореден ремонт ще се извърши на злочестия бул. "Донкудов" в столицата.

Ремонтните дейности са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември - в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия булевард, по който движението въври с пълна пара, а на велоалеята. Самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“.

"Пътна полиция" в София спира работата с граждани

Временно столичният отдел "Пътна полиция" преустановява работата с граждани. Причината е възникнал технически проблем. Предприети са д...

В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом /сега част от парламента/, в момента се почистват ударно и се подготвят за пускане.

Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за движение две отсечки от него. Става дума за участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Последна бе пусната за движение отсечката между улица „Г.С.Раковска“ и бул. „Васил Левски“. Ремонтът включва подмяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите отсечки не бяха затворени едновременно, а поетапно, за да не се създава напрежение сред шофьорите в и без това претоварения столичен трафик. Първо бяха затворени за движение първата и третата отсечка.

На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, след като движението по булеварда в района от Министерски съвет до улица "Г.С.Раковски" беше факт и настилката от павета бе наредена, се наложи нейното поправяне. Става дума за отсечката на „Дондуков“ между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Движението там беше преградено и майстори пренареждаха отново паветата, които бяха поставени съвсем наскоро.

На въпрос на БГНЕС защо се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Евгени Крусев заяви на 7 ноември, че ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил. „Има още работи, които има да се изпълняват по велоалеята, по паветата, където това е необходимо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия булевард така, че работата продължава. Когато приключи ремонтът ще може да говорим за завършен булевард“, допълни тогава зам.-кметът по транспорт.

3 на релси за работата на столичните институции в анкета на "Спаси София"

Изключително ниско гражданите оценяват работата на институциите, отговорни за София. Това е изводът от анкета на инициативата "Спаси Со...

Евгени Крусев увери тогава още, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com