Прокуратурата иска постоянен адрес на 18-годишния нападател в детска градина

4309
Прокуратурата иска постоянен адрес на 18-годишния нападател в детска градина
Снимка: www.bnews.bg

Прокуратурата ще иска постоянен арест за 18-годишния Мирослав Василев, който в понеделник нахлу с нож в столична детска градина и открадна 260 лева.

Наскоро навършилият пълнолетие младеж има четири присъди "пробация" и три неприключили дела за кражби, обясни заместник-ръководителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев, цитиран от БНР.

Съден за убийство таксиметров шофьор преби полицай

Таксиметров шофьор е нанесъл побой над полицай. Инцидентът е станал късно снощи в центъра на София - пред парламента, съобщи Нова телев...

"Този грабеж е извършен по доста хладнокръвен начин, тъй като според данни на самата пострадала възпитателка, спрямо която е бил насочен като заплаха ножът, това деяние е било извършено пред очите на около 10-15 малолетни деца, които са били под нейни грижи и те са възприели тези факти. На този етап обаче считаме за ненужно те да бъдат разпитвани, тъй като показанията на самата пострадала, като очевидец на заплахата, са достатъчни да обосновем обвинението", каза той.

Инцидентът се разигража в късния следобед в понеделник, 19 октомври, в детска градина „Вълшебство" в квартал „Павлово", когато непознат мъж извадил нож пред погледа на десет деца и тяхната учителка, информира по-рано "Нова телевизия". Крадецът се промъкнал незабелязан в детското заведение и се скрил във физкултурния салон. Малко след него там влязла групата по латино танци - 10 деца и тяхната учителка. Жената забелязала престъпника, скрит зад завесите, и между двамата започнала борба. Мъжът я заплашил с нож и побегнал с дамската чанта на учителката. Чувайки писъците на жената, останалите учителки се заключили с децата по стаите до пристигане на полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София