Променят градската мобилност в София

2917
Променят градската мобилност в София
Снимка: Actualno.com

Специална работна група към Столичния общински съвет (СОС) ще разработи устойчив план за градска мобилност. Това представиха общински съветници от "Политическа група 5" на работна среща по повод първите 100 дни работа в Столичен общински съвет.

Експертната работна група започва работа от 1 март и основната й цел ще бъде да се интегрират различните видове транспорт в столицата и да се подобри като цяло градската среда.

Реализирането на идеята да се осигури достъпна градска среда за всички - включително и хора с увреждания, както и майките с колички, вече е ангажимент на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна градска среда и жилищна политика, информира БГНЕС.

Групата предложи и специален меморандум за достъпност в страната, целта на който е да се обединят усилията на гражданското общество, държавните и общинските институции.

Други приоритети са "зелена" София, прозрачна и дигитална община и развитието на културните проекти в столицата. Общинските съветници искат да има по-голяма прозрачност в работата на общинския съвет като това може да стане чрез публичен достъп до докладите по различните теми, които да бъдат публикувани на уебсайта на институцията.

Относно бюджета на общината, от "Политическа група 5", са категорични, че е необходимо да се заложат повече средства за масов спорт, за развитие на велотранспорта и за благоустройство на зелените площи в столицата.

На какво се дължи финансовият упадък на Центъра за градска мобилност

През юни Столичният общински съвет взе решение за тегленето на заем от 81 млн. лв. за покриване на стари задължения на Центъра за градс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София