Пропаднаха части от двора на столично училище

3857
Пропаднаха части от двора на столично училище

След като за втори път това лято сградата на 120-то основно училище бе укрепена, пропаднаха части от двора в понеделник сутринта, предаде БНР.

Според директора на школото Цветанка Тонева голямото пропадане е пред центъра за работа с деца. "Най-вероятно това е процес, който е тръгнал от многото дъждове тези дни. Предполагам, че не е добре направен самият ремонт, който е за канализацията. Точно пред центъра за работа с деца има много голямо пропадане. Просто трябва да дойде някой да насипе пропадането и да могат нещата да се оправят, да не пострада някое от дечицата", заяви Тонева.

Леко земетресение в Югозападна България

Леко земетресение е регистрирано тази нощ на територията на Югозападна България. Трусът е с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер и е стан...

Според главния инженер на район "Лозенец" пропадането не е свързано с укрепването на сградата. "Това е пропадане вследствие на омокрянето на почвата и е в зоната на изкоп за полагане на канализация, поясни главният инженер на район "Лозенец" Деян Тончев, който е направил оглед на място.

Той обеща в рамките на деня и в началото на утрешния ден мястото да бъде засипано и да бъде възстановена настилката. Според него укрепването на сградата нямало нищо общо с пропадането на околното пространство.

"Няма връзка укрепването на самата сграда на училището с тази на двора с изключение на това, че това в момента е канализация, която отвежда дъждовните води, които идват от покрива, които досега са омокряли основите на сградата. В отрицателна посока са работили за нейното пропадане. Лицевата част на фасадата - на два пъти се правиха укрепителни мероприятия, ние следим постоянно, но няма някакви процеси на продължаване на слягането на основата", допълни Тончев.

Снимка: архив

ТПТИ е диктат, спри го днес или си мат, скандираха протестиращи

Протест против Трансатлантическото споразумението за свободна търговия (ТПТИ) между ЕС и САЩ се проведе в столицата, независимо от лошо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София