X
 
 

Протест на "Ломско шосе" - отчуждават се имоти за 15 стотинки на квадратен метър

2481 1
Протест на "Ломско шосе" - отчуждават се имоти за 15 стотинки на квадратен метър
Снимка: Виктор Лилов
15 стотинки на квадратен метър, най-много 25 стотинки – това е цената, която общинските власти дават за отчуждаване на земя и имоти покрай „Ломско шосе”. Заради това почват протести.

Васил Цветанов, един от протестиращите, твърди, че получава 99 000 лева за триетажна къща. „Една гарсониера не мога да взема – явно държавата има сметка да ни прави на маймуни”, възмути се пред Нова телевизия Цветанов.

Протест срещу отчуждаването на имоти в София

На 1 септември граждани, собственици на имоти по бул. "Ломско шосе", организират протест срещу намеренията за отчуждаването на имотите ...

„Паричното обезщетение се определя съгласно разпоредбите на Закона за общинската собственост”, увери Емилия Боянска, служител в отдел ''Правно обслужване и процесуално представителство'' на Столична община. Оценката се правела на база едногодишен преглед назад на сделки с подобни имоти в района, тогава се прави данъчна оценка. Ако собствениците не искат доброволно да им бъдат отчуждени имотите, следва принудителна процедура, която може да се обжалва в съда. А ниската цена сега била обослувена от процедури със земеделски земи.

Съдът определя цената, която определя общината, казва Васил Цветанов и определя случващото се за „Апартаментгейт”. Боянска се съгласи, че може да е имало продажби на данъчна оценка, а не на пазарна, но общинските власти работят с официално декларирани данъци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Добро утро, Извинявам се,но бихте ли ми казали,от къде да взема информация относно тази оферта? Защото,бих желала да си купя около 1000 декара от тези земи, че може и повече... БЕЗСРАМИЕ !!!
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"

Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон Тервел Пулев реализира най-големия си успех на професионалния ринг. В  зала "Колодрума"...

Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално