Разширената зелена зона в София - колчета в калта (СНИМКИ)

8059
Разширената зелена зона в София - колчета в калта (СНИМКИ)
Снимка: "Спаси София"

От няколко седмици тече "подготовката" за поредното разширение на зелената зона в София. След 1 ноември, тя ще обхване допълнителни квартали в районите Лозенец, Оборище и Красно село.

Начинът на въвеждането на разширението в София, обаче е безобразен, отбелязават от организацията "Спаси София".

В новите райони "Зелена зона" на столицата ще поставят скоби на автомобилите

Разширяването на зелената зона трябва да се случи от 1 ноември в четири столични квартала. 1 500 нови места ще има в район Възраждане, ...

"Колчетата се слагат направо в калта, която само на хартия се води "тротоар". От друга страна, настилките на малкото ремонтирани улици в кварталите се разбиват по най-мърлявия начин. С право, софиянци имат чувството, че една доказано безотговорна институция като Център за градска мобилност си е поставила една единствена цел - да събере парите на хората без се интересува от реалното подобрение на инфраструктурата в кварталите", пишат те.

Припомняме, че с тазгодишното разширение на зоните, ежегодишните приходи от паркирането ще пораснат до колосалната сума от 50 млн. лв.

"Платеното паркиране беше въведено в София, за да финансира строителството на паркинги, но за последните десет години, със събраните пари не беше построен нито един подземен или етажен паркинг", пишат от организацията.

Официално: По-голяма зелена зона в София и нощен абонамент за паркиране

Зелената зона в София се увеличава, вече ще има и нощен служебен абонамент за паркиране в София. Това решение взе Столичният общински с...

"Общината няма никаква целенасочена политика, която дългосрочно да реши проблемите с паркирането както в центъра, така и в кварталите, където зелените пространства, тротоарите и детските площадки са окупирани от коли. Недоумение буди фактът, че за паркирането в ЦГМ, все още отговаря Румяна Милова - част от предишното ръководство на дружеството, сменено заради съмнения за корупция", напомнят от НПО-то.

"Йорданка Фандъкова - докога ще събирате милиони от гражданите без да решавате проблемите им? Колко още може да продължи това безотговорно управление, което не дава нищо в замяна", питат от "Спаси София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София