Ремонтът пред НДК ще приключи вероятно в средата на ноември

2012
Ремонтът пред НДК ще приключи вероятно в средата на ноември

Смятам, че европредседателството трябва да се провежда на няколко места, не на едно място. Част от събитията ще се провеждат в НДК, в резиденция "Бояна" и в София тех парк. Очакваме до средата на месец ноември да сме готови с реконструкцията на площад "България". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на bTV.

Орлов мост, който ремонтирахме през този месец август, беше ремонтиран преди 11 години. Има и други проблеми - понякога те са свързани с изпълнението, както се случи с Цариградско шосе, където изпълнителят направи за своя сметка отново ремонт, защото се оказа, че не го е направил достатъчно добре, стана ясно още от думите на Фандъкова.

Правителството отпусна 100 млн. за ремонти на пътища

100 млн. лв. от държавния бюджет отпусна правителството за ремонт на пътища в страната. Парите отиват за са отпуснати за рехабилитация...

Завършени са 25 обекта на "Топлофикация" за тази година, продължава работата по 2 обекта. Общо 18 км топлопреносна мрежа са ремонтирани и за първи път е ремонтиран централен топлопровод. Необходима е реконструкция, стари са тръбите, никой не може да гарантира, че някъде няма да има проблеми, каза столичният кмет по темата с авариите в топлоподаването.

Направихме огромни инвестиции в градския транспорт. Разбира се, най-големите са тези с метрото. Новите автобуси и трамваи са с по-добро обслужване, с рампи и климатизация. Тази година 60 нови автобуса тръгнаха по линията на градския транспорт на природен газ. Тече процедура по закупуване на нови 120 автобуса, 13 нови трамвая и 20 електробуса, каза Фандъкова.

По думите й с изграждането на линията на метрото до летището това чувствително е подобрило туристопотока. Работим по това да развиваме начините на информация за туристите на английски език. Има 27% ръст на чуждестранните туристи, 1 млн. и 300 хиляди туристи са посетили София за 2016 г., отбеляза Фандъкова.

Инвестирахме в последните години много в разкриването на културно-историческото наследство и обогатяване на културния календар, посочи тя.

Комисията за НДК препоръча Сметната палата да извърши одит

Парламентът прие Доклада за дейността на Временната комисия за установяване на фактите и обстоятелствата при разходването на средства...

Предвиждаме изграждането на още 244 камери по ключови трасета и връзка в единна система за сигурност с органите на МВР. Със 70% по данни на полицията намаляват престъпленията, когато има видеонаблюдение, посочи столичният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София