Ресторантът BeerBox - цялата география на вкуса и бирите на едно място

21299
Ресторантът BeerBox - цялата география на вкуса и бирите на едно място
Снимка: Славея Йорданова

Бирария с над 100 вида бири. Вкусна храна, която е приготвена от професионални готвачи или опичаш сам на грила на масата, за да изпиташ двойно удоволствие - както от храненето, така и от възможността да си приготвиш месото сам и овкусиш както ти хареса. Тематични понеделници с различни култури на хранене. И безплатен паркинг за многобройните посетители.

Всичко това е възможно - в бирарията BeerBox (бул. Александър Малинов 38 в София - в непосредствена близост до спирката на метрото).

Мястото е част от елитните нива на все по-разширяващата се „Fast food“ култура. Тоест, отново служи на активно работещи, динамични хора, които скачат от задача в задача, но се стреми да не прави компромис с вкуса и качеството, да предложи нещо много повече от конвейрно производство на хамбургери.

А освен това българинът става по-претенциозен, изисква повече и очаква повече. Създателите на бирарията BeerBox осъзнават това и изграждат нещо съвсем различно от съществуващото до момента.

И то започва още от интериора. Стените на заведението са направени от майсторски обработени контейнери, които преди са се използвали за пренос на стоки от Китай за Европа. В някои държави впрочем ги използват и като жилища. Идеята е, че тази технология се развива изключително много и позволява страшно много неща. Човек трудно би се замислил, че подобни чисто функционални материали всъщност могат да се превърнат в красиви стени. Но в BeerBox е точно така.

Причината да се създаде този ресторант е т.нар. монголско барбекю. По света е известно с различни имена. Идеята му е всеки да може да си приготви сам храната на собствената си маса. Тоест, той получава табла с прясно месо и го поставя върху грила, за да го направи по свой вкус. На разположение на гостите са и необходимите подправки, а те сами могат да изпитат удоволствието от опичането на месото. Което става лесно, бързо, а храната - по-апетитна от всякога. Месото е изцяло българско, доставено от Ямбол, с отлично качество.

„Чисто манталитетно едно такова нещо трябва да бъде подчинено на културата на нашата родна кухня, защото в крайна сметка, в чужбина се приготвят други неща, а аз потърсих нещо, което може да бъде сложено на този грил. И го намирих под една или друга форма“, споделя собственикът Звезделин Минчев.

Последната иновация са тематичните понеделници. Това означава, че всеки понеделник се прави тематична кухня – сръбска, руска, гръцка, американска. Цялата география на вкуса.

Която включва и огромно разнообразие от бири, все пак в унисон с името на мястото. Beerbox e първият ресторант, който предлага над 100 вида бира в България, както и собствена марка жива бира „Galeon“ - стил, който навлиза в страната едва преди година-две. Създавайки палитра от бири, той дава възможност на клиента сам да избере своята, според собствения си вкус, а не да избира между само няколко предложени.

„Най-голямо удовлетворение ни носи да видим „ефекта на празната чиния“, който ни показва, че клиентите са останали очаровани от храната ни“, казва още собственикът. Цените са умерени спрямо качеството и количеството, което кара клиентите да идват не само от „Младост“, където се намира бирарията, а от цяла София.

Предимствата на този ресторант са много – като започнем от различната и уютна атмосфера, несравнима с друга, нетипичното и изключително интересно приготвяне на ястията, през тематичните понеделници, които водят клиенти от цяла София, разнообразието от храна и над 100 вида бира, до широките безплатни паркинги, красивата зимна градина, която е изключително уютна и представлява наслада за сетивата. А храната гали небцето ви и ви кара да се върнете в “Beer box” отново и отново. Ресторантът е получил две награди за най-добра бирария в София през 2016 година и през 2018 година, като оценяването става единствено и само от клиентите, което не позволява манипулиране на гласовете. Понякога просто качеството е достатъчно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com