С близо 2 млн. лева ремонтират водопровода в село Нови хан

8715
С близо 2 млн. лева ремонтират водопровода в село Нови хан
Снимка: община Елин Пелин

В национален план община Елин Пелин е естествен инвестиционен център, а село Нови хан е едно от най-големите населени места в общината с положителен демографски ръст, в което живеят много млади семейства.

На 4 март 2021 г. Министерски съвет взе решение за отпускане на още 800 хиляди лева целеви средства за довършване на първия етап от реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на с. Нови хан.

"С тези допълнителни средства ще успеем да отговорим и на очакванията на инвеститорите, и на жителите на общината за по-добри публична среда и услуги, и за по-високо качество на живот.", посочват от общината.

Припомняме, че с Постановление №360 от 10 декември 2020 г. на Министерски съвет бе одобрен допълнителен трансфер в размер на 1 000 000 лв. по бюджета на община Елин Пелин за реализиране на значим общински инфраструктурни проект. Отпуснатите средства са целеви и са предназначени за реконструиране на вътрешната водопроводна мрежа на с. Нови хан. С новия транш от м. март финансирането вече е 1 млн. и 800 хиляди лева.

Проектът за подмяна на изключително стария и дефектен водопровод беше иницииран с участието на кмета на с. Нови хан Александър Станоев и на Общински съвет – Елин Пелин. Общинските съветници Богомил Бранков и Николай Плещов, с подкрепата на вицепремиера Красимир Каракачанов, активно съдействаха за организиране на финансирането, отпуснато от Министерски съвет, за първия етап от подмяната на водопровода в с. Нови хан.

Тази пролет в село Нови хан инфраструктурните дейности по облагородяване облика на селото продължават. В понеделник, 29 март кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов и кметът на селото Александър Стоичков посрещнаха общинските съветници Богомил Бранков и Николай Плещов, които направиха обход на инфраструктурните обекти и се запознаха с напредъка на дейностите. Обновява се настилката на старата улица „Върба“, която е съществуваща, но само документално. Улицата ще се използва като обходна на детска градина „Детелина“, защото по основния път движението е много натоварено, а след разширението на детската градина ще бъде невъзможно на родителите да оставят и взимат децата си от детското заведение.

Хванаха трафикант на мигранти в района на Нови хан

Трафикант на мигранти бе задържан в района на село Нови хан, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа. Разследването уста...

Подменя се изцяло настилката по тротоара на ул. „Калоян“ в отсечката от центъра на Нови хан до детската градина - с обща дължина от 200 м, като се обособяват площи и за зелени зони. Облагородява се и зоната около реката в непосредствена близост до централния парк на селото, който миналата година беше обновен от кмета на с. Нови хан с помощта на много млади родители и доброволци.

Кметство Нови хан съобщи за следващия проект на стойност от 300 000 лева, отпускани целево от Министерството на образованието и науката, като средствата ще се използват за разширение на детска градина „Детелина“ в с. Нови хан.

Предстои да се направи вертикална планировка на двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Нови хан по проект, финансиран от фонд „РАО“ към Министерство на енергетиката в периода от 2021 до 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София