София се подготвя за 15 септември: Георги Георгиев представи пътна настилка за намаляване на скоростта (ВИДЕО и СНИМКИ)

1916
София се подготвя за 15 септември: Георги Георгиев представи пътна настилка за намаляване на скоростта (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com

Столична община се подготвя ударно за 15 септември с поставянето на нова пътна настилка за намаляване на скоростта, каквато е предвидена за 15 обекта в близост до училища и детски градини. Това стана ясно от думите на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Дончо Барбалов инспектираха поставянето й на бул. "Васил Левски" в района на Софийска математическа гимназия. Стана ясно, че това е четвъртият такъв обект и предстои пред още 11 обекта да бъде поставена. Такива настилки вече има в "Слатина" и в "Илинден". ОЩЕ: Предложение: Два часа седмично обучение по пътна безопасност в училище

"По-малко от месец остава до началото на учебната година. Използваме тези седмици, когато има по-малко хора в града, за да подобрим пътната безопасност. Общо на 15 места в София полагаме иновативна настилка", каза Георгиев.

Той обясни, че тя е червена на цвят, с по-добро сцепление, което подобрява спирачния път и при лошо време автомобилите ще могат да спрат по-бързо. 

Нова пътна настилка за пътна безопасност представи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Георгиев поясни, че именно за това тези 15 обектаса най-често в близост до училища и детски градини, но и там по закон не може да се поставят повдигнати неравности, както и заради Борис Бонев, който подава сигнали в полицията.  

"Знаете, че преди година Общинският съвет прие серия от над 20 мерки за пътна безопасност, с тях наред с обичайното подобряване на пешеходните пътеки, е обезопасяването край училищата. Тези нови маркировки са поредната мярка, европейска практика, изпитана, перпоръчана от експерти", добави още Георгиев. 

Той изброи, че като част от тези мерки, са осветени над 300 пешеходни пътеки, поставени са 20 нови пешеходни острови на различни места в града, а над 150 кръстовища са обезопасени, за да не могат да паркират коли до тях. ОЩЕ: Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова настоява за повече камери за скорост по пътищата

"Благодаря на столичния кмет, че решенията на Общинския съвет се изпълняват и се привличат най-добрите технологии", каза още Георгиев.

Той подчерта, че пътната безопасност е сериозен въпрос и няма общо с предстоящите местни избори. 

"Имаме нови рекорди, над 240 км/час, засечени от таблата за скорост. Благодаря на екипа на кмета и на народните представители, че подготвеният от нас законопроект бе гласуван вече на първо четене. Очаквам депутатите да си довършат работата през септември, за да можем над 700 общински камери и да бъдат вързани към КАТ", добави още Георгиев.

Стана ясно, че само за месец по данни от общинските табла за скоростта има над 8000 нарушения, като най-притеснителни данните са от Околовръстното шосе и в "Малинова долина". "Контролът на пътя обаче е работа на контролиращите органи. Това не са Йорданка Фандъкова, Дончо Барбалов и общинския съвет, а "Пътна полиция", подчерта още Георгиев. ОЩЕ: Ето какви нови мерки за пътна безопасност предлагат от Столична община

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Кметът на Самоков и негови заместници засадиха дървета на детски площадки (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София