София се застрахова от варненски сценарий - почиства по 50 км речни корита годишно

14994
София се застрахова от варненски сценарий - почиства по 50 км речни корита годишно
Снимка: БГНЕС

Ежегодно в Столичната община почистваме, през последните години, около 50 км речни корита от наноси, дървета, клони. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде „Фокус”.

Кметът Йорданка Фандъкова посети работата по почистване на канала при бул. „Христо Ботев" и бул. „Сливница" в столицата.

Пускат движението на кръстовището при Семинарията

След деветмесечен ремонт днес се пуска движението през кръстовището на Семинарията в столицата. Възстановява се движението на превозни...

Ежегодно общината изготвя програма и проект за планово почистване на коригираните и некоригираните речни корита на реките, преминаващи на територията на Столична община.

„Тъй като напоследък сме свидетели на нестабилно време, на доста тежки атмосферни явления, които предизвикват наводнения, бури, винаги задаваме въпроса какво се прави за превенцията. На мястото, където се намираме, може да видите етап на работата на речните корита. Намираме се в участъка, на който днес предстои приемателна комисия. Фирмата, която е почистила до момента 2.5 км, е на финала на работата. Общо от пролетта досега сме почистили 22 км. речни корита. Предстои почистването на още около 10 км”, каза тя.

Йорданка Фандъкова уточни, че са подали заявление до Mеждуведомствената комисия за планово почистване за още 49 км. „Вследствие на бурята, на която бяхме свидетели миналата седмица, подадохме и ново заявление за допълнителни 55 км, които трябва да се почистят. Надяваме се да бъде финансирана тази дейност”, допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com