"Спаси София" предлага повече инвестиции в столичните квартали, спорта и зеленото бъдеще

2907
"Спаси София" предлага повече инвестиции в столичните квартали, спорта и зеленото бъдеще
Снимка: Спаси София

Свои предложения за ключови проекти, които да бъдат включени в общинския бюджет за тази година представиха от гражданската организация "Спаси София", начело с независимия общински съветник Борис Бонев. Те са съсредоточени в няколко стратегически направления - фокус в кварталите, подобряване на транспорта, спортната инфраструктура и градското озеленяване.

“Всички предложени инвестиции са в кварталите, за да може най-накрая столичани да видят подобрения на средата около домовете им. Време е общинските инвестиции да бъдат насочени там, където живеят повече хора”, заяви Бонев.

И Фандъкова също ще проверява осветлението на София

„Вътрешен одит“ на Столична община ще извърши проверка на процедурите по избор на изпълнители за ремонт и изграждане на ули...

Основна част от предложенията на "Спаси София" касаят конкретни проекти за изграждане на спортни съоръжения из целия град. Сред тях са нов скейт парк в Северния парк, писта за бягане със специална настилка в Южния парк и байк парк в "Орландовци".

“Целим качествено нови възможности за спорт и отдих, каквито в София досега не е имало. От години се говори за нуждата от повече възможности за безплатен спорт и активен живот в града, но няма резултати. Срещу минимални на фона на бюджета на София инвестиции, активните граждани и младите могат да получат атрактивни места за спорт в близост до домовете им”, отбелязва Елена Иванова от икономическия екип на организацията.

Устойчивият и безопасен транспорт е втора стратегическа цел на "Спаси София". Те предлагат да се финансират три проекта за ремонт на трамвайни трасета през тази година - по бул. "Петър Дертлиев" в "Люлин" и бул. "Кн. Мария Луиза", както и средства за проектиране на скоростния рингов трамвай по бул. "Тодор Каблешков".

“Предлагаме и ремонт на три кръстовища и превръщането им в безопасни и достъпни за всички - в "Люлин", "Гео Милев" и "Овча купел". Те се намират на ключови обществени места в кварталите, където пътната безопасност е особено важна”, заяви Андрей Зографски от транспортния екип на "Спаси София". Той допълни, че в предложението им са заделени средства и за довършване на подземния паркинг под метростанция "Сливница".

Борис Бонев: Трябва план за отчуждаване на частната собственост в Борисовата градина

Необходим е точен план, включително финансов, за отчуждаване на частната собственост в Борисовата градина. Това заяви във Facebook Бор...

Според Бонев, зеленият, устойчив и комфортен град са критериите на който всички предложени от "Спаси София" проекти трябва да отговарят. Затова са предвидени средства, които осезаемо подобряват качеството на живота, сред които превръщането на най-голямото междублоково пространство в "Люлин" в красив квартален парк, ремонт на три ДКЦ-та - в "Обеля", "Ботунец" и "Люлин", както и училища в "Триадица" и "Лозенец".

“Всички наши предложения отразяват убеждението ни, че инвестициите трябва да се насочат в кварталите, които десетки години бяха игнорирани. Те имат нужда от значително подобряване на градската среда, транспорта, достъпа до образование, здраве, зелена и спортна инфраструктура, паркирането. Чакат ни много проблеми за решаване, но с предложенията ни за бюджета на града, ние показваме нова визия и посока за развитие на София. От "Спаси София" работим за модерна, зелена и комфортна столица, която се грижи за гражданите си и в партньорство с тях решава натрупаните проблеми. Очаквам подкрепа за нашите предложения от всички политически групи в СОС и аргументирани дебати по конкретните предложения. Ако от ГЕРБ отхвърлят всички предложения на опозицията, както са го правили досега, само ще покажат че не разбират колко променена е София и очакванията на софиянци за почтено, диалогично и експертно управление”, уверен е Борис Бонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София