Столична община с нова социална услуга със спортна насоченост за деца и младежи с увреждания

1055
Столична община с нова социална услуга със спортна насоченост за деца и младежи с увреждания
Снимка: Елена Страхилова

Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в четвъртък създаване на нова социална услуга – „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ с приоритет спортна насоченост. Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на СОС Георги Георгиев. Програмата ще работи по няколко направления:

„Информиране и консултиране“, в което специалисти заедно с детето ще изследват неговите затруднения и ще работят по възможните решения за тяхното преодоляване.

Български учени показаха на еврокомисар Мария Габриел първия водороден тролей

Първият водороден тролей, който в момента създават български учени и експерти в софийското тролейбусно депо "Левски" разгледа еврокомис...

„Терапия“ е съвкупност от различни дейности за развиване, възстановяване, поддържане или подобряване на социални умения, както и възможностите за самообслужване, комуникация, разрешаване на емоционални конфликти, овладяване на поведението, понижаване на тревожността, подобряване на самооценката, възможностите за труд. По този начин ще бъде предотвратен риска от социално изключване на тази група младежи.

„Рехабилитация“ е дейност, която има за цел да подобри физическата сила и функционалното здраве на млади хора с увреждания и с проблеми в опорно-двигателния апарат и ставите.

„Обучение за придобиване на умения“ е дейност, която се осъществява в специализирана среда или мобилно, за подготовка на деца и пълнолетни лица за придобиване на умения за самостоятелност, независим живот, самостоятелно справяне с проблеми и затруднения, както и умения за грижа и подкрепа за деца и зависими от грижа членове на семейството.

„Подкрепа за придобиване на трудови умения“ е дейност, с която се осъществява специализирана среда или мобилно за подготовка и придружаване на лица с трайни увреждания за придобиване на умения за участие в трудови дейности.

Първи спортен обект с публично-частно партньорство ще се гради в София (СНИМКИ)

Столичният общински съвет ще разгледа доклад от кмета на София Йорданка Фандъкова за одобряване на кандидат, който да изгради спортен к...

„Дневна грижа“ е дейност за осигуряване на специализирана среда на подкрепа индивидуално и в групи за деца и пълнолетни лица с трайни увреждания в рамките на не по-малко от 4 часа дневно.

„По този начин ние подкрепяме не само съгражданите ни със специфични потребности, но и искаме те да се чувстват пълноправна част от обществото, за което Столична община и общинския съвет полагаме много усилия и ще продължим да работим.“, коментира шефът на местния парламент Георги Георгиев.

Един от основните приоритети на Столична община в областта на социалната политика, за деца и възрастни в неравностойно социално положение, е предоставяне на подкрепа, с цел подпомагане за преодоляване на социалната изолация и ефективна интеграция, с оглед пълноценната им личностна реализация.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София