Съдът решава какви да са мерките на биячите от Околовръстното

5736
Съдът решава какви да са мерките на биячите от Околовръстното

Софийски градски съд ще гледа днес (8 март) мерките на тримата биячи, пребили шофьор на Околовръстното шосе в София заради това, че натиснал клаксон, предаде БГНЕС.

За нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев, Георги Близнаков. Двама от тях се оказаха с криминални регистрации и са били осъждани. На един от тях обаче, Мартин Марков, са свалени обвиненията, тъй като нападнатото семейство не е успяло да го разпознае като нападател. Охранителите на Ивайло Борисов-Ториното заявиха в съдебна зала, че няма да дават обяснения. Те поискаха по-лека мярка.

Украйна ще поиска да екстрадираме един от биячите от Околовръстното

Украйна ще поиска от България да екстрадира гражданина Георги Близнаков. Това съобщи Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър н...

Мъжете са обвинени за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Веднага след инцидента се проведе спешна сбирка на главния прокурор Сотир Цацаров с главния секретар на МВР Георги Костов и ръководството на столична дирекция на МВР. Тогава бе посочено, че в страната действат 117 договора между физически лица и частни охранителни фирми, които са за лична физическа охрана. Най-много от тези договори са във Варна – 50, 27 в София, 23 в Пловдив и останалите сред останалата част на страната. Незабавно стартира и специализирана полицейска операция, която имаше за цел да определи кои са незаконните охранители. По време на акцията бяха проверени много нощни заведения и се проверяваше за малолетни и непълнолетни посетители.

ВАП разпореди проверка за търговците, които осъществяват дейност по Закона за частната охранителна дейност. Възложено беше да се направи проверка на всички огнестрелни служебни оръжия, които охранителните фирми притежават. „Това обаче не е в същината на проблема в конкретния случай, в конкретния случай става дума за фактическа охрана, а не са такава, която е наета или се ползва от легално регистриран търговец”, заяви Цацаров.

„Практиката на кортежи пред заведения, по автомагистрали улиците на страната, които демонстрират тотална наглост и беззаконие, трябва да бъде прекратена и това трябва да го направи МВР”, заяви главният прокурор и посочи, че това не е насочено към легалните охранители. Никой не желае да посегне и няма да посегне на механизмите на охрана, защото те са свързани и със съответните търговски договори, каза той.

Циркът с биячите от Околовръстното продължава - някои носели палки

Избута ни от пътя, на три пъти се опита да ни изтласка, вървеше от най-ляво в най-дясно. Това заяви единственият освободен за побоя на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София