В село Габра посрещат Коледа без пари

19372
В село Габра посрещат Коледа без пари
Снимка: БГНЕС

Как се посрещат коледните празници с празни джобове? Работници от мина „Чукурово” в село Габра ще научат, тъй като нямат заплати от три месеца, информира Нова телевизия.

От ръководството на мината правели всичко възможно да изплатят заплатите. Забавянето обясниха с факта, че не са успели да водят нормална минна дейност. Предприятието обаче имало затруднения и щяло да спре работа за повече от петнайсет дни. За хората в село Габра обаче работата там е единственият поминък.

Бургаските миньори прекратиха протеста си

След 13 часа под земята бургаските миньори напуснаха рудника "Черно море" и прекратиха протеста си. Това стана, след като ръководствот...

Любен и Даниела Соколови живеят в елинпелинското село Габра. Любен е пенсионер по болест, а Даниела работи като чистачка в местната мина. За последните три месеца е получила само 150 лв. заплата. С тях тя и съпругът ѝ трябва да изкарат Коледа и Нова година.

"Имам три чувала картофи и малко лук. Купуваме си за две седмици десет хляба", разказва тя. Съвсем скоро обаче, картофите и хлябът ще свършат. А голяма част от 150-те лева преведени от мината, ще отидат за лекарствата на Любен.

"2001-а година катастрофира. Отрязаха му първо крачето. 2006-та се разболя от рак на дебелото черво. Срам ме е да ви покажа, но вижте как се мъчи той. Вечер си лягаме. Посред нощ ставам. Идвам да видя диша ли не диша ли. Той като стане и той прави същото, защото и двамата сме болни. Спим отделно”, споделя през сълзи Даниела.

Единствената им радост е тяхната внучка. И за нея обаче няма да има пари за коледен подарък. Подаръци на децата си няма да могат да купят и другите служители на мината, няма да имат и празнична трапеза за Коледа. От 150-е лева, преведени от мината, са им останали само стотинки.

Екоуспех: "Зелените" спечелиха съдебна битка срещу най-голямата минна компания у нас

Успех на фронта на екологичните борби за опазване на околната среда – партия „Зелените“ и Сдружение за дива природа &...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София