Всеки втори в София ще трябва да доплаща за парно

1758
Всеки втори в София ще трябва да доплаща за парно
Снимка: Thinkstock

Около 45% от потребителите, които използват парно отопление, ще получат по-ниски сметки за топло, докато на други 47 на сто от клиентите в София ще се наложи да доплащат. Това показват данните за изравнителните сметки за парното на един от топлинните счетоводители - "Нелбо".

Потребителите ще получат новите си фактури в периода 2-5 юли. Около 14% от тези, които трябва да доплащат, дължат суми между 10 и 50 лева, 9% - между 51 и 100 лв., а пет процента от клиентите ще трябва да доплатят между 101 и 150 лева, показват разчетите на дружеството.

В първата седмица на юли половин София ще е без топла вода за два дни

За два дни - от 9-ти до 11-ти юли, огромна част от София ще остане без топла вода, предупреждава "Топлофикация София" ЕАД. Причината за...

"Тенденцията в изминалия сезон е нарастване на интереса към месечен отчет сред жителите на София", коментира вчера шефката на дружеството Боряна Колева, цитирана от "Сега". Чрез отчитане на месечна база абонатите избягват годишна изравнителна сметка и всеки месец плащат това, което са консумирали за отопление и топла вода. 

В същото време намаляват абонатите, които не са отворили на отчетниците, и сега те са под 2%. Те ще получат сметки на пълна мощност. Според последните промени в наредбата на тях им се начислява топла вода до 280 л на денонощие на обитател. Такъв обем ще се начислява и на хора, чиито водомери не са изрядни - стари са, имат повреда или им липсва пломба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София