ВСС привика председателя на СГС, след като той взе участие в съдийския протест

3624
ВСС привика председателя на СГС, след като той взе участие в съдийския протест
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет ще поиска доклад от председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов за свършеното от него и екипа му по препоръките, които кадровият орган даде след проверка в съда в началото на годината. Искането идва само два дни, след като Топалов се появи пред Съдебната палата на среща с граждани, организирана от съдии и след като откликна на призива да се проведе ден на отворените врати в съда, съобщава "Правен свят".

Предложението за доклада беше направено от Галя Георгиева, която дори поиска да се запише, че ВСС задължава Калоян Топалов да даде такъв своеобразен отчет след проверката, направена от кадровиците след множество сигнали на магистрати за лошо управление на СГС от предишното ръководство. Става въпрос за времето на Владимира Янева, която сега е във фокуса на правосъдието заради аферата "Червеи". Георгиева постави и срок от един месец, в който Топалов да представи доклад за мерките, които е предприел за отстраняване на недостатъците.

Поредна вечер на протести заради съдебната реформа

И тази вечер излязоха на протест срещу провалената съдебна реформа недоволни граждани. Реакциите на протестиращите са по повод окончат...

Несъгласие с острия тон изрази Юлия Ковачева. Според нея такъв тон не отговаря на заложеното в закона. Георгиева пък отстъпи, като уточни, че не иска Топалов да отговаря за неща, случили се в СГС преди той да го оглави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com