Заради снега: Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София

2641
Заради снега: Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София
Снимка: Столична община

Фирмите, които отговарят за почистването на снега в София, са глобени със 120 000 лв. Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт. Столичният инспекторат извършва постоянен контрол на изпълнителните дейности на фирмите. 

Над 360 сигнала за паднали, прекършени клони и дървета са отработени в рамките на деня от екипите на Столичната община и СД „Пожарна безопасност и защита на населението".

Лека кола бе затисната от паднал орех в столичния кв. “Лагера”. В неделя улиците на София, Пловдив, Велико Търново и други градове на страната бяха засипани с паднали дървета и счупени клони. 

Още: Васил Терзиев предлага квартални доброволци да помагат при бедствия в София

„Работихме в синхрон между Столичния инспекторат, районните кметове, аварийните екипи и пожарната.", заяви столичният кмет Васил Терзиев. Той благодари на всички, които „буквално не спаха последните повече от 48 часа, за да можем да отпушим града." Тази седмица ще бъде направена обща среща, съобщи също Терзиев, на която ще „оценим кое направихме добре, кое не, за да бъдем още по-ефективни, когато имаме подобна екстремна ситуация и да бъдем още по-адекватни в реакцията си.

По разпореждане на кмета на София всички столични районни имат задача да направят огледи и да предприемат мерки за разчистване на падналите дървета. В извозването на пречупените клони в кварталите са ангажирани и фирмите за сметосъбиране, уточнява 24 часа.

Още: София след снега: Стотици непочистени дървета, заледени и опасни улици, липса на ток (СНИМКИ)*

В рамките на днешния ден екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" заедно с доброволци са отреагирали на повече от 50 сигнала, като в работата са използвани и специализирана техника и две вишки. Аварийните екипи на общината на непрестанно на терен. Дирекция „Зелена систма", Общинското предприятие „Паркове и градски градини" са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици. В дейностите участват и два камиона на Столичното предприятие за отпадъци, които са оборудвани със специална техника за събиране на клони.

Разчистват трасето на трамвай №10

Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското предприятие „Общински земи и гори", които работиха основно по отстраняване на клони и дървета покрай контактно-кабелната мрежа на ул. „Вишнева".

Още: Терзиев иска отчет от районните кметове за снегопочистването и заплаши със санкции (СНИМКИ)

Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" е реагирала на повече от 50 сигнала. Работата продължава и през нощта. Събраната дървесина се извозва в инсталацията в „Хан Богров", където от нея ще бъде произведен компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.

През днешния ден продължи ѝ почистването на вътрешно квартални улици в града. Преди обяд екипите извършваха обработки в районите Средец, Витоша, Нови Искър, Кремиковци, Триадица, Илинден, Надежда и Красна поляна, а след обяд в Сердика, Слатина, Панчарево и Витоша. Опесъчен е и пътят в природен парк Витоша „кв.Бояна – Златните мостове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Мият училищните дворове в София за 24 май

Столична община и МРРБ съгласуват остатъка от старото Околовръстно

С тържествено шествие Самоков отбеляза 146 г. от Освобождението си

Нова карта: Родители на деца до 2 години ще пътуват за 10 лв. в София

Ето кога в Елин Пелин ще се проведе фестивалът "На хоро при шопите"

Незаконно сметище става паркинг за иззети коли от СДВР (СНИМКА)

Таксиметрови шофьори на протест: Промените по „Патриарха“ унищожили 21 стоянки

Таксиметровите шофьори в София на протест заради закриване на стоянки

"30-годишен юбилей": Кметът на Самоков поздрави ръководителя на вокална група "Медени звънчета"

Георгиев: Новата организация на движението по бул. "Витоша" и "Патриарха" е незаконна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София