Армения ни топи пред ФИФА за расизъм

8906
Армения ни топи пред ФИФА за расизъм

Скандиранията “цигани”, които феновете на България използваха срещу арменските футболисти при победата с 1:0 в световната квалификация от Група “B” на зона Европа, може да донесат сериозно наказание за националния ни отбор, предаде БЛИЦ.

От щаба на Армения са стояли половин час при делегата на двубоя и са пуснали жалба до ФИФА, съобщава “Меридиан Мач”. Съдържанието на жалбата се пази в тайна до излизането на решението, но по неофициална информация в нея арменците имат две оплаквания. Едното от тях е именно заради виковете “цигани”, а другото за отсъжданията на швейцарския съдия Щефан Щудер, който изгони двама арменски футболисти.

Думата “цигани” е лесно разбираема за арменците, тъй като на руски звучи аналогично – “цьiгане”. Ако наистина те са ни натопили за проявения в случая расизъм, това означава, че националният тим може да бъде лишен от домакинство за един или два мача.

Не трябва да се забравя, че българският национален отбор е с последно предупреждение заради маймунските подвиквания по адрес на Ашли Коул и Ашли Йънг по време на европейската квалификация с Англия (0:3) от преди година.

Редактор: Яна Баярова

Любо Пенев: Да го даваме скромничко

Националният селекционер на България Любослав Пенев призна, че успехът над Армения е труден, но добави, че е останал доволен от играт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com