Чикаго биха Бостън, Лейкърс се спасиха на косъм

6511

В дербито на изминалата нощ в Националната баскетболна асоциация отборът на „Чикаго Булс” успя да победи като домакин „Бостън Селтикс” със 100:89.

В отсъствието на звездата си Дерек Роуз, за „Булс” е истинско изпитание да се класират дори за плейофите, макар че едва ли някой очаква толкова талантлив отбор да ги пропусне. Факт е обаче, че „биковете” ще се борят със зъби и нокти за по-добър баланс победи-загуби, за да завоюяват по-предно място преди елиминациите.

Оклахома Сити порази Сан Антонио

В мача на гигантите от тази нощ в Националната баскетболна асоциация (НБА) вицешампионът „Оклахома Сити Тъндър” победи със ...

За разлика от доста мачове през този сезон, „Чикаго” не позволи да изпусне натрупаната през първото полувреме преднина. В края на третата четвърт „биковете” успяха да направят серия от 9:0 точки и това се оказа решаващо за техния успех.

За „Чикаго” най-много точки вкараха Луол Денг и Карлос Бузър – по 21, а центърът Йоаким Ноа направи трипъл-дабъл – 11 точки, 13 борби и 10 асистенции. За „Бостън” Раджон Рондо вкара 26 точки, но това не помогна на „Селтикс” да избегнат трета поредна загуба”.

„Чикаго” вече има баланс от 4 победи и 10 загуби, което му отрежда четвърто място в Източната конференция, а „Бостън” са с 12 победи и 12 загуби – на осмо място на Изток.

„Лейкърс” се спаси в уникална драма срещу „Шарлот”

Лейкърс започнаха да се събуждат

Отборът на "Лос Анджелис Лейкърс" продължава с възходящото си представяне в НБА и записа втора поредна победа при гостуване - този път ...

Най-драматичният мач на вечерта обаче беше гостуването на „Лос Анджелис Лейкърс” на „Шарлот Бобкетс”. „Езерняците” спечелиха само с една точка разлика – 101:100.

Нещата и в този мач за „Лейкърс” вървяха много зле, но тимът се вдигна в третата четвърт и успя да навакса изоставане от 18 точки със серия от 28:4. Истинската драма обаче се разигра в последните секунди – първо Брайънт пропусна стрелба с отскок 21.2 секунди преди края, което даде шанс на „Бобкетс” да вкарат победен кош.  Първо Кемба Уокър пробва пробив под коша, но беше блокиран от Дуайт Хауръд. Топката обаче отиде в Джералд Хендерсън, но и той изпусна стрелба с една ръка. Това, обаче, не беше всичко - стотни преди края Бен Гордън овладя пак оранжевото кълбо на крилото при линията за три точки, но трудният изстрел не се получи.

Най-много точки вкара Кобе Брайънт – 30, а впечатление направи ротацията на Пау Гасол и Дуайт Хауърд – треньорът на „Лейкърс” Майк Да Антъни не ги остави да играят заедно на полето и така даде повече гъвкавост на тима си.

След победа „Лейкърс” има баланс от 12 победи и 14 загуби и все още е на 12-то място в Западната конференция, а „Шарлот” е със 7 победи и 17 загуби, на 11-то място на Изток.

Блейк Грифин - белите могат да скачат (видео)

За феновете на баскетбола НБА винаги е била еманация на играта. Заради атракцията, атлетизма, извънземните изпълнения, мощта в играта и...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com