Почина Велиян Парушев

12630
Почина Велиян Парушев

Бившият капитан на "Нефтохимик" и играч на ЦСКА Велиян Парушев почина след кратко и мъчително боледуване на 44-годишна възраст, предаде БГНЕС.

Парушев имаше диагноза рак на белите дробове. През миналата седмица легендарният бургаски капитан се върна в крайморския град след престой в софийско болнично заведение. Отслабналият с 18 кг. Велиян Парушев бе превозен със служебна кола на "Черноморец" и му предстоеше серия от сериозни процедури. За набирането на средства за лечението му неговите близки бяха открили дарителска сметка, Нефтохимик и феновете на "шейховете" също се опитаха да помогнат, но за съжаление Парушев изгуби битката с тежката болест.

Велиян Парушев е шампион на България през 1992 година с отбора на ЦСКА, вицешампион през 1997-а с Нефтохимик и финалист за Купата на страната три години по-късно. Парушев е любимец на червения Сектор "Г" заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява Парма в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България.

В "А" група за Нефтохимик Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола - 4 мача с 1 гол за армейците и 6 мача с 1 гол за "шейховете". В 5 двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.

Редактор: Ивайло Петров

Задържаха 11 футболисти за „черно тото”

В Бургас задържаха 11 професионални футболисти и двама организатори на схема за нелегални залагания, съобщи БГНЕС. Информацията бе потв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com