25 нови автобуса тръгват из Стара Загора

8287
25 нови автобуса тръгват из Стара Загора
Снимка: БГНЕС

„В 4.54 часа в понеделник ще тръгне първият от новите модерни дизелови автобуси на Стара Загора по линия №3”, съобщи днес Димитър Авджиев, управител на новото общинско дружество „Тролейбусни и автобусни превози“. Засега те ще обслужват три градски линии: 3,8 и 20, информира Topnovini.bg.

Новата придобивка за гражданите е резултат от изпълнения от общината проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт". Автобусите са в типичния за града зелено-бял цвят.

Стара Загора е с най-добрите градски автобуси в страната

„Стара Загора ще разполага до края на годината с най-добрите автобуси в България, последна дума на техниката с най-високия екоста...

„Цената на билетите няма да се увеличава. Ние имаме социална политика и я следваме. Ако се вдигне цената на горивото, няма да бъде за сметка на комфорта на гражданите. Картите ще важат за повече от една линия“, разясни зам.-кметът Йордан Николов.

 В двора на тролейбусното депо в Стара Загора отец Иван Катранджиев освети първите 25 автобуса – 20 соло и 5 съчленени. До края на ноември в града ще пристигнат и останалите 30 мoдepни aвтoбycа, зaĸyпeни изцялo c европейски cpeдcтвa, на обща стoйнocт 30 млн. лeвa. По този начин целият градски автобусен парк ще бъде обновен напълно и гражданите ще се радват на нaй-мoдepния транспорт в България, отговарящ на всички европейски стандарти за комфорт, екологичност и икономичност.

„Водачите са с голям стаж, подбрани старателно, които се обучават допълнително. Ще се приемат и бивши водачи от старата фирма, за да не остават без работа. До Коледа всички линии ще бъдат поети от новите возила, обеща Димитър Авджиев. По думите му, в момента във фирмата работят 145 души, при запълването на необходимите щатове ще достигнат 400 души.

„Модерни умни светофари, видеонаблюдение и елктронно таксуване на пътниците ще бъдат приоретите ни за следващия програмен период. Днес ще се срещнем с представители на фирма WIG International, с които ще обсъдим възможните проекти, които да удовлетворят нашите изисквания“, информира зам.-кметът Йордан Николов.

Бракуват старите автобуси и тролеи във Варна

17 стари автобуса "Икарус" и 28 тролейбуса "Шкода" ще бъдат бракувани във Варна. Те са собственост на общинската фирма "Градски транспо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора