"Beerфестът" в Стара Загора радва хората с богата музикална програма (СНИМКИ)

1671
"Beerфестът" в Стара Загора радва хората с богата музикална програма (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

За осма година жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят на 5 дни със страхотни музикални изпълнения на любими български и чуждестранни изпълнители, качествена бира и месни деликатеси. Поляната на парк „Загорка“ бе изпълнена с посетители още от първата вечер, съобщиха от Общината.  Те се насладиха на качествено пиво и вкусно мезе под звуците на страхотна музика. Старт на петдневното събитие дадоха талантливите младежи от Стара Загора - Beyonce Tribute. Музикалната вечер продължи с уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams, а след това сцената озари прекрасната Мария Илиева. Подобаващ завършек на вечерта дадоха Pavell&Venci Venc. ОЩЕ: Близо 4000 участници събра тазгодишният събор "Богородична стъпка" (СНИМКИ)

Както всяка година, входът за фестивала е свободен, като до 3 септември, "Beerфестът" ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с добра компания, месни деликатеси, свежо пиво, както и специално разработени за фестивала бирени алкохолни и безалкохолни коктейли. За посетителите и гостите на фестивала са подготвени още и инициатива за насърчаване на рециклирането „Бира за смет“, както и специално обособени кътове за снимки и други тематични зони.

„Радвам се, че поляната и тази година оживява с всички вас. Поздравявам ви сърдечно от името на кмета Живко Тодоров. Пожелаваме ви пет невероятни вечери, изпълнени с хубава музика и много настроение. Насладете се на споделено време с приятели и семейство! Забавлявайте се със сърце и разум, използвайте безплатните автобусни линии“, сподели от сцената при откриването на тазгодишното издание на "Beerфестът" Милена Желева, зам.-кмет на Стара Загора.

Тя благодари на съорганизаторите на Beerфестът през годините – пивоварна „Загорка“, както и на фирма „Аякс“ за подкрепата при реализацията на добрата музикална програма. Желева не пропусна да спомене и хората, които се грижат за озвучаването, осветлението, логистиката, както и на фотографите и операторите на мащабното събитие и поздрави за енергията и вложената душа в реализацията на феста неговите основни двигатели – Александър Чалъков и Катерина Кирилова – Миланова.

„Радвам се, че Beerфестът с всяка изминала година става все по-богат. Разнообразната програма и различните инициативи, които организираме правят фестивала все по-интересен, което го превръща в традиционно място за срещи и прекарване на хубаво време заедно с близки и приятели.. Една от нашите изненади е Загорка Специално лимитирана серия със специална визия посветена на емблематични места от Стара Загора, която ще се представи за първи път по време на "Beerфестът“ сподели по време на официалното откриване на "Beerфестът", Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД, част от корпорация Heineken. „Носим "Beerфестът" в сърцата си, защото Стара Загора е домът на нашата пивоварна и ние сме горди с историята си, с хората, които работят във и със „Загорка“ и с всички, които ни подкрепят и са част от магията на бирата, която ни събира заедно,“ допълни тя. ОЩЕ: Благотворителен пазар в подкрепа на украинците бе открит в Стара Загора

От сцената поздрав отправи и Елена Костадинова – мениджър „Връзки с обществеността“ на фирма „Аякс“. На първата вечер от бирения фест, гости на събитието бяха още зам.-кметовете Надежда Чакърова и Красимира Чахова.

На втория ден от фестивала - 31 август, първи на сцената на Beer-фестът 2023 ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще види Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите Тоника СВ.

 

Третата вечер на "Beerфеста" ще е под знака на хип-хопа. След страхотното шоу по време на миналогодишния "Beerфестът", отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre&DJ Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

На 2 септември "Beerфестът" ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Ream Tribute от Сърбия.

През последната вечер на фестивала, на сцената ще се качат Остава. Тази вечер ще има и още чудесна музика и публиката ще се наслади на Аудиосфера, Caliberty и Inner Glow.

Като част от инициативата на пивоварна „Загорка“ за отговорна консумация - „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“, отново има осигурен безплатен автобус до и от "Beerфестът", в часовете от 20:30 до 23:30 часа, в периода на провеждане на фестивала. На разположение на шофьорите е и широкото портфолио от безалкохолни бири с 0.0% алкохол.

"Beerфестът" се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, а партньори за втора поредна година са магазини „Аякс“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторанти „Щастливеца“.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerfest са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com