Ето колко първокласници тръгват на училище в община Стара Загора

3901
Ето колко първокласници тръгват на училище в община Стара Загора
Снимка: Актуално

1312 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг в община Стара Загора през учебната 2020/2021 година. Те ще се обучават в 28 общински училища. Традиционно най-много са новоприетите в Пето основно училище (ОУ) „Митьо Станев“,  Шесто ОУ „Свети Никола“, Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“.

Традиционно за най-малките ученици ще бъде организирано тържествено посрещане, вече се подготвят  класните стаи за първолаците. Приготвени са учебници и тетрадки, работните места са украсени в различни цветове.

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата - „Книга за първолаците“ на старозагорската поетеса Мария Донева. Във всяка книжка има и послание от кмета Живко Тодоров. 

„Мили първокласници! Предстоят ви толкова много приключения, толкова много неща за научаване и за разбиране. С всеки ден светът ще става все по-голям за вас. Ще можете да правите все повече неща сами. Ще трупате нови и нови знания. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни. Ние много се гордеем с вас и ще направим всичко по силите си, за да ви подкрепяме. Бъдете здрави, смели и любопитни, благородни и добри. На добър час и успех!“, пожелава на първокласниците Тодоров.

Експерти изчислиха - ето колко тежка трябва да е раницата на първокласниците

Теглото на ученическата раница с учебници, пособия и други необходими материали не трябва да е по-тежка от килограм и половина за децат...

За пръв път в детските градини пък ще влязат 1056 деца от общината, които също ще бъдат посрещнати тържествено и ще получат подаръци.  

През новата учебна година в старозагорските училища ще се обучават над 16 200 ученици. В обновени сгради ще влязат възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер” и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“.

„Скъпи ученици, нека новата учебна година, макар и в по-различна обстановка, бъде успешна и ползотворна. Да открие пред всички вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех. Помнете, че ако искате да вървите напред, трябва да бъдете  трудолюбиви и търпеливи, делови и организирани. Учете, мислете, експериментирайте, вярвайте!“, напътства ги в поздравлението си кметът на общината.

Учебната 2020/2021 ще започне присъствено за всички училища, при строго спазване на противоепидемичните мерки и на указанията за работа, дадени от Министерството на образованието и науката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com