И Гурково и Николаево ще търсят форма за подпомагане на казанлъшката болница 

3597
И Гурково и Николаево ще търсят форма за подпомагане на казанлъшката болница 
Снимка: Община Казанлък

Предложения към общинските съветници с искане за размер и форма на финансово подпомагане на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) “Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък ще внесат кметовете на общините Гурково и Николаево Мариан Цонев и Николай Кънев. Днес двамата кметове и председателят на николаевския общински съвет Юсеин Юсменов се срещнаха със заместник-кмета по хуманитарни политики в община Казанлък Ахмед Мехмед и с управителя на здравното заведение д-р Кети Маналова. 

Д-р Маналова запозна Мариан Цонев със специфичните медицински грижи, които болницата в Казанлък осигурява за немалка част от хората в отдалечени населени места в община Гурково. Спецификата им е свързана с ниския социален статус, преобладаващото възрастно население, високия процент на инвалидизация, както и с необходимостта от хемодиализа на жители на общината. В съседната община Николаево освен тези проблеми стоят и други - през последните 20 години там трайно висока и детската смъртност, висок е и броят на малолетни родилки. Управителят на болницата представи пред участниците в срещата и работата на лечебното заведение, и затрудненията, които изпитва. „С целия екип се борим за първото място сред 69-те общински болници в цялата страна и като кадри, и като оборудване и като медицински дейности“, обясни д-р Маналова. С кметовете на двете съседни на Казанлък общини са обсъдени и денонощните спешни дежурства, консултациите със специалисти и редица изследвания, каквито в района предоставя само МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“. 

Казанлък и Павел баня ще работят в подкрепа на казанлъшката болница 

Общините Казанлък и Павел баня ще работят в търсене на повече възможности в подкрепа на Многопрофилната болница за активно лечение (МБА...

Кметът на Гурково Мариан Цонев и на Николаево Николай Кънев поеха ангажимент да внесат предложения към местните парламенти в двете общини и да поискат съгласието им за търсене на конкретна форма и размер на финансова помощ за казанлъшката болница, която се грижи за техните жители. И в двете общини няма болнични заведения, затова населението в по-голямата му част се обслужва от тази в Казанлък.

„Надявам се да се отзовете на апела и финансово или с дълготрайни материални активи да подпомогнете болницата“, призовал е представителите на Гурково и Николаево заместник-кметът Ахмед Мехмед. Днешната среща е втора по инициатива на кмета на Казанлък Галина Стоянова, с която тя търси партньорство и диалог с колегите си от съседните общини в подкрепа на местната болница. Ежегодно през нея преминават близо 11 хиляди жители на 5 общини - Казанлък, Павел баня, Гурково, Николаево и Мъглиж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com